Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2011 15:28 - Борисов: Не аз отговарям за пенсионната реформа, а Тотю Младенов
Автор: cnyyk Категория: Политика   
Прочетен: 792 Коментари: 0 Гласове:
1



Ние плащаме на всеки, който си е вдигнал дефицита над 3 процента, за да се прави на добрия чичко или лелка, каза още той     image

Всички искаме да се намери правилният баланс между желанието на хората да живеят по-добре и мерките, които трябва да вземе правителството. Това каза премиерът Бойко Борисов в Министерски съвет.

По отношение на преговорите на синдикатите със социалния министър, премиерът заяви, че се радва, че се водят такива преговори, че има такъв диалог.

Борисов подчерта, че на никого не му се иска да уволнява хора, но това се налага, заради реформите. Премиерът заяви, че не той е инстанцията, която трябва да обяснява на хората пенсионната реформа, а социалният министър Тотю Младенов. Двамата са разговаряли днес. Борисов заяви, че смята, че е бил разбран за това. Всичко е в неговите ръце, каза министър-председателя, попитан, колко време дава на Младенов.

Всеки, който си е позволил да си вдига дълга, да се прави на добрия чичко или лелка в Европа, и да вдигне над 3-те процента дефицит, сега всички ние трябва да се събираме и да му помагаме, каза още премиерътв Министерски съвет. Борисов каза, че са прави държавите, които спазват финансовата дисциплина, да изискват, и решенията да се вземат от тези, които носят отговорност.

В противен случай всички отиват и казват – дайте от вашите пари сега, щото ние години наред харчихме повече, отколкото изкарвахме като нация. Редно ли е? Не. Ама в същото време искаме да вземаме и ние решения. Решения за кое? Когато харчехте много повече отколкото изкарвахте, питахте ли ни нас, не сте ни питали, каза премиерът.

По думите му – във всички страни биха се радвали на по-високи пенсии и заплати, но след две години, следващият премиер на съответната страна ще отиде в Брюксел и ще поиска пари. Според българския премиер – тези, които искат да вземат отговорни решения в Брюксел, първо трябва да демонстрират своята финансова дисциплина.

Основният проблем на Европа е липсата на конкурентоспособност и това е свързано със структурни проблеми в много европейски страни, заяви министър-председателят на Швеция Фредерик Райнфелд. Шведският премиер посочи, че България и Швеция са страни с нисък външен дълг, но не такава е ситуацията в други европейски страни.

По думите му – има европейски страни, в които ситуацията е много по-различна е тревожна. Не мисля, че проблемите са свързани единствено с еврото. От политическите структури трябва да се вземат трудни решения за реформи и трябва да продължим да се движим напред, заяви той.

Бойко Борисов каза, че след войната Фредерик Райнфелд е първият десен шведски премиер и е избран два пъти. И когато преди една-две години говорихме за промяна на имиджа на България, това не става с магическа пръчка, трябва с работа, с отговорност. Аз истински се радвам, че днес и шведският премиер, преди няколко дни – финландският, на 3 декември ще дойде премиерът на Дания, естонският премиер, всички до един заявиха и са впечатлени от финансовата стабилност и дисциплина преди всичко на България да пази ниския дълг и съответно нисък бюджетен дефицит, каза Борисов.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1737005
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив