Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2011 12:02 - Качват Послушко на Мерцедеса на Първанов
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 1141 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Лимузината е купена преди две години

image  Нова бронирана лимузина за Росен Плевнелиев няма да има, съобщи за „Монитор” шефът на НСО ген. Димитър Димитров. Така новоизбраният президент ще наследи мерцедеса S класа, в който се вози сега Георги Първанов, съобщава в. Монитор.

Имаме два такива автомобила – за държавния глава и за министър-председателя. Купени са преди две години, поясни шефът на гардовете. Те са с висока степен на защита, дъното им издържа дори на взривове от гранати.

От НСО се надяват тази година да успеят да купят поне 10 автомобила, но с тях ще се подменят други, които вече са много стари, а най-първите мъже в страната ще използват сегашните си луксозни возила. Така Плевнелиев ще продължи традицията новият президент да наследява колата на стария. Георги Първанов се вози известно време в беемвето на Петър Стоянов. Първият демократично избран президент Желю Желев пък имаше възможност да се порадва на екстрите на синият мерцедес на Тодор Живков известен като „бронираната пура на Тато”.

Гардовете от НСО същевременно ще се качат на ски заради новия президент. Той встъпва в длъжност на 22 януари, но се движи с охрана, откакто беше избран за държавен глава в края на миналия месец. Зимните спортове са любими на Плевнелиев, но вече ще трябва да ги практикува групово – с няколко гардове до себе си. Имаме подготвени скиори, обясни шефът на НСО. Той допълни, че каквото и хоби да има новият президент, охранителите са длъжни да са плътно до него. Ако се наложи някакъв нов спорт да усвояваме, ще изпращаме хора на курсове, така че да отговорим на изискванията, категоричен е Димитров. Така вероятно гардовете ще трябва да се научат да се гмуркат и да яхнат колелета, защото тези спортове са в листата на Плевнелиев, който за капак скача и с бънджи.

От НСО вече планират подготовката на президентската резиденция в Бояна за новия държавен глава. Ще направим освежителен ремонт, там не е правено нищо от 20 години, поясни генералът. Средствата обаче щели да дойдат от бюджета на службата и затова нямало как да се отделят много пари. За догодина имаме заложени едва 700 хил. лв. за капиталови разходи, с които трябва да продължим превъоръжаването, да си поддържаме сградата и да обновяваме техническото оборудване, отчете разходите си той. Затова до ново обзавеждане на вила „Калина” едва ли щяло да се стигне. Планира се ремонтните работи да започнат веднага, след като сегашният президент Георги Първанов и съпругата му Зорка се преместят в края на януари.

От НСО обаче все още не са направили пробив в категоричния отказ на Плевнелиев и съпругата му Юлияна да сменят „Резиденшъл парк” с „Бояна”, така че обновените стаи в крайна сметка може и да останат празни. Надявам се все пак нашите аргументи да надделеят и да се преместят. Наистина там, където живее новият президент, комплексът е затворен, но създаваме известно неудобство и за хората, които са около него. Сменяме екипи, непрекъснато влизат и излизат наши автомобили, обрисува ситуацията в „Резиденшъл парк” шефът на НСО. Той е категоричен, че за хората му би било много по-лесно да изпълняват задълженията си във вила „Калина”.

Засега нежеланието на президентската съпруга Юлияна да бъде пазена не било проблем. Нашият правилник изисква охрана на семейството само при повишена степен на застрашеност. А такава в момента няма, каза ген. Димитров. Затова и тримата синове на Плевнелиев – Филип, Асен и Павел, могат да ходят без лични гардове на училище.




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1729893
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив