Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2011 14:46 - Росен Плевнелиев: Аз ще бъда партньор на Борисов, не подизпълнител
Автор: cnyyk Категория: Политика   
Прочетен: 739 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 27.10.2011 14:47



image    Аз ще бъда партньор на Борисов. Не подизпълнител, партньор на Борисов. И ще бъда партньор и на всяко друго българско правителство, което работи за модерна България, което работи за европейска България, което работи по националните приоритети. Това е нашата категорична позиция. Това каза кандидатът за президент от ПП ГЕРБ Росен Плевнелиев на среща с журналисти, на въпрос дали продължава да твърди, че е надпартиен и независим, след това, което премиерът Борисов коментира в нощта на изборите на пресконференция, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
„Говорим с него едно и също нещо и винаги сме говорили едно и също нещо.
Да, ние не сме членове на ПП ГЕРБ – нито аз, нито Марги. Но ние имаме една и съща кауза, имаме една и съща битка – това е каузата за модерна България, за европейска България. Това не означава, че ние не сме дълбоко благодарни на партията и не сме част от нейната визия, от нейната стратегия – за това – България да върви към Европа и да върви по достоен начин в тежката световна криза”, каза Плевнелиев.
Ние благодарим, ние се базираме на подкрепата на ПП ГЕРБ, но за втори тур очакваме подкрепа от всички дясномислещи, от всички в центъра, от всички, които имат активна гражданска позиция – каза Росен Плевнелиев.
„ГЕРБ, като партия на европейското развитие на България в последните две години, по един достоен начин работи за репутацията и имиджа на държавата в Европа. Този продукт е част от нашите усилия (това, което ние с Марги правихме) като едни горди, достойни членове на това правителство”, каза Росен Плевнелиев.
Това, което премиерът много ясно заяви е, че - в демокрацията ние се базираме на партиите. „В демокрацията не е възможно това, което г-жа Кунева обясняваше, да бъде монополизирано или организирано гражданското общество. Гражданското общество е навсякъде: гражданите са в партиите, те подкрепят партиите, те гласуват за тях. Гражданите си имат различни форми на сдружаване – това е хубавото на гражданското общество. Ние очакваме не само подкрепата от ПП ГЕРБ”, каза Плевнелиев.



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. dedenze - Дрън, дрън за наивници !
27.10.2011 15:08
Поздравявам за отличната снимчица, тя говори достатъчно !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1737576
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив