Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2011 14:42 - Боевски потънал в дългове?
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 610 Коментари: 0 Гласове:
0



Паричните затруднения довели до забъркването му в наркотрафика, смята спецът Калин Михов
image   Вероятната причина Гълъбин Боевски да се замеси в схема за пренос на кокаин от Латинска Америка, са негови дългове. Тази версия лансира пред БНР бившият началник на сектор „Наркотрафик” в ГДБОП Калин Михов.

За пренос на подобно количество, максималната сума, която може да получи трафикантът, е не повече от 10 хиляди евро.

Случаят наистина е доста интересен, говорейки конкретно за името. При всички положения, не може да се говори за някакви големи суми по критериите за този човек, смята спецът.

Латиноамериканските картели често изпращали емисари в България, които набират желаещи да пренасят дрога през океана. Тъй като цените на кокаина в Латинска Америка са ниски, около 2-3 хиляди долара на килограм, трафикантите не получават много пари.

"Куриер, който пренася 500 - 800 до 1 кг, каквито са гълтачите, парите, които взимат са горе-долу около 1000 евро, дори малко по-малко. За такова количество, би трябвало да е някъде около 10 хиляди евро, едва ли е по-различна сумата. Най-вероятно е нещо такова, за дълговете му или пък за някакви затруднения материални, коментира случая "Гълъбин Боевски" Михов.

Основна роля в преноса на дрога през Атлантическия океан играят българските престъпни групи в Испания, разказва още бившият началник на сектор „Наркотрафик” в ГДБОП.



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1729589
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив