Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2011 13:05 - Пародийна предизборна кампания във "Фейсбук" 2
Автор: cnyyk Категория: Политика   
Прочетен: 1781 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

  image

Три дни преди президентския и местния вот пародийната предизборна агитация продължава в социалната мрежа "Фейсбук". В мрежата се появиха нови шаржове и шеговити девизи на кандидати за предстоящите избори.
След плаката на кандидатпрезидентската двойка Ивайло Калфин и Стефан Данаилов с "предупреждението": "Избираш Касабов, получаваш Калфин" по аналогия на предизборния клип от 2009 г. "на "Нова зора": "Гласуваш за Бойко, получаваш Костов", в мрежата се завъртя и постер на анонимен автор: "Гласуваш за Послушко, получаваш Бойко".

image

Преглед на оригинала



На колажа премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е сложил на ръката си марионетка с лика на кандидат-президента Росен Плевнелиев.

В мрежата се появи и нов шарж на предизборен билборд на кандидата на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова, отново пародиращ рекламните девизи на пластичния хирург д-р Ангел Енчев. "Мога да контролирам живота си. Благодаря ти, Бат Бойко!", гласи посланието от билборда, на който Фандъкова е в ролята на кукла на конци в ръцете на премиера Борисов.

image



От седмица във "Фейсбук" се "рекламират" и цигарите "Boyko fat" и "Volen ultra". В карето на "Boyko fat", което трябва да предупреждава, че тютюнопушенето е вредно за здравето, посланието е: "Гласуването за него вреди сериозно на Вас и на другите около Вас". При "Volen ultra" предупреждението е: "Волен съдържа агресия, омраза, жестокост и измама".

image



Друг постер пародира "кметомобила" на кандидата на БСП за кмет на София Георги Кадиев, с който той обикаля столицата, както и призива на Кадиев от десетките билбордове по магистрала "Тракия": "Карай внимателно, София има нужда от теб". "Жорка, карай внимателно в пандиза. София има нужда от теб през 2041 г.".

Покрай скандала с искания подкуп на Плевнелиев трима общински съветници от ГЕРБ заведоха дело за клевета срещу Кадиев, който обяви имената им като нарочените "брокери", позовавайки се на Петър Курумбашев, който публично твърдеше, че Росен Плевнелиев го е потърсил по същия въпрос в края на 2007 г.

image



По-късно се разбра, че прокуратурата отказва да образува разследване дали Плевнелиев и вътрешният министър Цветан Цветанов са извършили престъпление, като не са съобщили за искания подкуп. Пред прокуратурата Курумбашев пък казал, че Кадиев няма откъде да знае имената на "брокерите", поискали подкуп от Плевнелиев, тъй като той не е присъствал на разговора им.

След срещата на премиера Борисов с американския актьор и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер, който беше у нас за снимки на екшъна "Непобедимите 2", във "Фейсбук" се появи шарж на Шварценегер и колегите му Силвестър Сталоун и Брус Уилис, които зоват: "Бойко, дай нещо да работиме".

image





Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1737110
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив