Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2011 06:42 - Костов обяви, че синята идея е открадната
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 624 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Иван Костов
Фотограф: Анелия Николова

image

Синьото, което сега се вижда по предизборните плакати, не е онова синьо, за което българите свалиха Петър Младенов и изплашиха Жан Виденов и Николай Добрев да върнат мандата. С тези думи лидерът на ДСБ Иван Костов описа пред Нова телевизия ситуацията в дясното пространство.

По думите му "десницата в момента въобще не прилича на себе си", не е онази десница на реформаторите Стефан Савов и Анастасия Мозер, както впрочем и Европейската народна партия не е онази от времената на Маргарет Тачър и Хелмут Кол.  По думите му "синята идея" е открадната от същите хора, които откраднаха Общинска банка и "Софийски имоти".

Според лидера на ДСБ единствено БСП и ДПС са останали непроменени през тези година, а България все повече започва да прилича на Русия - "страна на олигарси, на милиоционерщина".

Костов сравни поведението на кандидата на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев с това на човек "в политическа безтегловност". Упрекна го, че "флиртува с левите избиратели" като изтъква приноса на сегашния държавен глава Георги Първанов за издигането на авторитета на институцията и за приемането на България в ЕС и НАТО като подчерта, че всъщност Първанов е "агентът Гоце".

Лидерът на ДСБ прогнозира, че подкрепата на ДПС ще проличи на втория тур на изборите, когато партията на Доган ще се прояви като решаваща сила. Запитан дали няма задкулисни уговорки с ДПС за тяхна подкрепа за кандидата на десните Румен Христов, отговори, че не разполага с такива факти. "ДПС решава друг проблем - те водят битката с Касим Дал," каза Костов. 

Той повтори позицията си, че ще гласува за Румен Христов партийно, а не мажоритарно, защото спазва предизборното споразумение за Синята коалиция, "защото политическата почтеност изисква да се спазват предварителните споразумения".



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1738258
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив