Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2011 17:00 - Ръководството на БДЖ заплаши с уволнение 5000 души, ако стачката продължи
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 703 Коментари: 0 Гласове:
0



  image
Не 2000, а 5000 души могат да си отидат от железницата, ако стачката продължи над 10 дни, обяви днес ръководството на БДЖ, цитирано от БТА.

Председателят на съвета на директорите на БДЖ Владимир Владимиров мотивира твърдението с това, че кредиторите няма да търпят много дълго време разсрочени плащания. След този период се очаква също така 20-30 на сто от клиентите на "Пътнически превози" да се пренасочат към алтернативния автобусен транспорт с риск да не се върнат обратно към железницата, смята Владимиров.

Според него всички служители са застрашени да не получат заплати следващия месец или да им се заплати частично. Днес е ден за заплати и плащаме на всички, но за другия месец не се знае дали ще има пари в тази ситуация, коментира той.

"Досега съм бил един от стожерите на тези плащания, но ако паднат приходите, ако кредиторите ни натиснат, не мога да дам такива гаранции", каза Владимиров.

Сумата за заплати в бюджета на железницата е 13 млн. лева месечно. При разпределение на тези пари между кредиторите те ще бъдат много доволни, отбеляза Владимиров.

Изпълнителният директор на БДЖ Йордан Недев пък обяви, че "няма такова животно - дружество, притиснато от кредитори, да изплаща приоритетно възнаграждения".

От ръководството на БДЖ казаха още, че няма стачкуващи в администрацията. Там работят 500 от предвидените за съкращение общо 2000 души, уточни Недев.

Следващата седмица министър Ивайло Московски ще замине за Германия, където ще преговаря с представителите на KFW, стана ясно още на брифинга. Той ще поиска от германската държавна банка да не прибира петдесетте влака "Сименс" заради неплатените вноски по заема, който БДЖ спря да



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1738077
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив