Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2011 06:31 - Алексей Петров сигнализира ОССЕ за изборни нарушения и манипулации
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 1101 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Фотограф: Юлия Лазарова

image

Кандидатите за президент и вицепрезидент Алексей Петров и Николай Георгиев информираха наблюдателите на ОССЕ за изборите у нас, че разполагат с безпрецедентни примери и доказателства за нарушения и готвени манипулации. Двамата претенденти, издигнати от инициативен комитет, се срещнаха днес с Вадим Жданович, ръководител на мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в България, съобщиха от щаба им.

Алексей Петров и Николай Георгиев са обявили намерение да подадат до Централната избирателна комисия (ЦИК) молба за експертиза на всички невалидни бюлетини с №12.

Екипът на кандидатите определя случващото се в тази предизборна кампания като "обида за нацията и интелекта й".

"Липсата на дебат в обществените медии дискриминира българските граждани и нарушава конституционното им право на информираност", смята още кандидатът за президент, обвиняем като лидер на организирана престъпна група, рекет и данъчни престъпления.

"На избирателите се предлагат режисирани дебати в големите корпоративни медии, които се опитват да внушат предопределеност на избора. Възможностите за участие  и провеждане на предизборна кампания са неравнопоставени за партийните кандидатите и кандидатите, издигнати от гражданите – от инициативни комитети", са казали Петров и Георгиев пред ОССЕ.

Вадим Жданович, шеф на мисията на ОССЕ, е уверил кандидатите за президент и вицепрезидент, че получената информация ще бъде отразена в доклада, който мисията на ОССЕ ще подготви за избори 2011 в България, съобщават още от щаба им.



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1736016
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив