Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2011 21:44 - Ето защо ще гласуват звездите
Автор: cnyyk Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1202 Коментари: 0 Гласове:
0



Ще гласувате ли на предстоящите избори? Какви качества би трябвало да притежава един кандидат, за да спечели доверието ви? Оптимист ли сте за бъдещето?
В дните до вота Дартс нюз ще търси отговорите на тези въпроси от популярни личности с изявена гражданска позиция.

image
Део
Снимка: Булфото
НЕ ИСКАМ УПРАВНИЦИ СЪС ЗЛАТНИ ОЧИЛА И ЯХТИ

Део

Не бива да се предаваме. Каквито и тежки моменти да сме имали в моето семейство, не сме се предавали и може би затова после нещата са ни се подреждали. Ако не си дал гласа си, нямаш право да искаш каквото и да било. Няма как да очакваш нещо. Но пък си мисля, че и когато си плащаш данъците, също трябва да получиш нещо в замяна. А не само бюрокрация.

Не очаквам на тези избори да се случи нещо кой знае какво. Трябва да се появи някой, който хем да прави неща за хората, хем да взима и за себе си, но по малко. А не да ходи със златни очила и да има няколко яхти за милиони. Не да окраде всичко, а да остави и на хората, за да имаме нормална средна класа. Да ходиш нормално на море, да си купиш кола. А не парите да са концентрирани само в 3% от хората.

Властта е силен наркотик, когато станеш политик, ставаш известен, почват да ти отварят врати. Нужна ти е силна психика, за да издържиш. Затова смятам, че на известен период от време политиците трябва да се сменят. Иначе се разболяват психически.


АКО НЕ ГЛАСУВАМЕ, ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА НИ МАЧКАТ

Асен Блатечки

image
Асен Блатечки
Снимка: Булфото
Гласувам само, ако има за кого, а не само ей така. А на тези избори има за кого. Трябва да променим нещата, а не да си седим така като киаци.
 
Нормално е хората да са уморени и скептични, защото преходът продължава твърде дълго, вече 20 години. Няма смисъл да гласуват, ако не са решили за кого. Ако не дадеш своя глас, нещата ще продължат по стария начин. Ако си кажеш "няма да отида да гласувам, защото не виждам смисъл", тогава какво ще очакваш после.
Така ще продължават да ни мачкат по същия начин. По цял свят стават революции, а тук - не. Ние все се оправдаваме с робската си психика. Но колко години минаха?! Нашето поколение като че ли още носи следите от комунизма, но смятам, че нещата ще се променят, едва когато пораснат децата ни. Те са непокварени от миналото, дори когато им разказваме какво е било, не могат да го разберат. Затова смятам, че трябва да се смени поколението и чак тогава.

Функциите на българския президент не са чак толкова ограничени. Той би могъл да играе роля на балансьор между партиите, да сменя и назначава правителства. Ако променят Конституцията, биха могли да увеличат и правата му. Няма изцяло независими кандидати, ако ги има, няма да спечелят. А и дори сега да се явяват като такива, нали преди това са принадлежали към някоя партия. Вярвам, че в България все още има честни хора, които стоят над нещата и скоро ще ни управляват. 

САМО ЧУЖДЕНЦИ ЩЕ НИ ОПРАВЯТ
Азис 

image
Азис
Снимка: Диапазон рекърдс
Трябва да обявим война на някоя друга държава, вместо да гласуваме! Най-добре ще е да ни превземат изцяло и да дойдат да ни управляват чужденци – само тогава България ще се оправи! Докато в парламента и правителството има само българи, цигани и турци, никога няма да имаме нормална държава, а ще продължим да бъдем страна, пълна с бедни, глупави и необразовани хора! Само чужденци могат да ни оправят!

 

image
Силвия Кацарова
Снимки: Булфото
ТРЯБВА ДА СМЕ ОПТИМИСТИ ЗАРАДИ ДЕЦАТА СИ
Силвия Кацарова
Всеки гражданин би трябвало да гласува. Затова ние, артистите, обикаляме страната, за да вдъхнем вяра и надежда на хората, че нещата могат да вървят към по-добро. Трябва да сме оптимисти заради децата си. Не можем да им оставим живот без надежда и вяра.

За мен президентът е символ на страната. Той би трябвало да притежава интелект, добро образование, да изглежда добре, за да създаде подходящ имидж и на страната. Би трябвало да държи на начина, по който държавата се възприема в чужбина, защото напоследък доста се излагаме и това би трябвало да спре. Президентската институция няма много големи правомощия, но аз не мисля, че предстоящите избори са излишни и нямат тежест. Напротив, човекът, когото ще изберем, ще бъде нашият образ пред света. Тази година за първи път гледах предизборните дебати и смятам, че са много полезни, защото показват как един кандидат за президент не просто изнася речи, а отговаря на реални въпроси. Може да се види дали владее емоциите си или изпуска нервите си и от това да се разбере дали е подходящ да представя страната ни.

Мисля, че вярата на хората в бъдещето се завръща, поне съдейки по концертите, които изнасям по време на предизборната кампания. Площадите и залите са пълни, усещам раздвижване, празничност. Не мисля, че само ние, артистите, сме причината за това, защото и преди съм изнасяла концерти по време на предизборни кампании, но не съм усещала този дух. Мисля, че у хората са зараждат надежди и очаквания за нещо по-добро.

На обезверените, които няма да гласуват, мога само да кажа, че си струва да упражнят правото си на вот дори и само за да покажат това, с което не са съгласни. Нека посочат против какво се обявяват, какво не им харесва, за да могат след това да изискват промяна.

image
Йоана Буковска
ОТ ВОТА ЗАВИСИ ЖИВОТЪТ НИ
Йоана Буковска

Със сигурност ще гласувам на предстоящите избори и мисля, че всеки би трябвало да направи същото, защото от нашия вот сега зависи животът ни през следващите пет години. За бъдещето съм по-скоро оптимист. Убедена съм, че човекът, когото съм избрала, се бори за доброто на страната ни и именно затова ще дам гласа си за него. Би трябвало всеки да заяви ясно позицията си по този въпрос, за да има основание да потърси обяснение след време, ако нещо в държавата ни не върви добре.

В това отношение аз нямам никакви притеснения, защото кандидатът, за когото лично аз ще гласувам, не се притеснява да дава обяснения. Той е човек, който сяда, обсъжда проблема и търси неговото разрешение. За мен добрият президент е човек, който умее да води диалог. Той не е монархът, авторитарната фигура със силна ръка, който взима цялата власт за себе си. А човек, който умее да разговаря, да изслушва различните позиции и да представя държавата ни пред света.

image
Графа
НЕ БИВА ДА СМЕ БЕЗРАЗЛИЧНИ
Владимир Ампов - Графа

Трябва да се гласува на изборите. Човек не бива да е индиферентен към това, което се случва около него. Необходимо е да имаш гражданска позиция. Оптимист съм за бъдещето на България, надявам се нещата в страната ни да тръгнат по-добре.

 


Записаха: Ваня Костова и Мина Узаничева



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1738120
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив