Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2011 11:58 - Съпруга на комунист е новият министър на правосъдието?
Автор: cnyyk Категория: Политика   
Прочетен: 1113 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Диана Ковачева е директор на "Прозрачност без граници"

image Диана Ковачева, изпълнителен директор на асоциация “Прозрачност без граници”, филиал на международната организация “Трансперънси интернешънъл”, вероятно ще е новият министър на правосъдието. Това пише в. “Труд”, като се позовава на източници от Брюксел.

Неправителствената организация, чиято основна цел е противодействие на корупцията на национално и регионално равнище, работи в тясно сътрудничество с Европарламента, Европейската комисия и ОЛАФ.

Познавайки добре работата й като шеф на “Трансперънси интернешънъл” у нас, от Брюксел дават отлични референции за Ковачева. Те са поискани от премиера
Бойко Борисов.

Още в нощта на балотажа на 30 октомври той заяви, че вече има фаворит за поста на избраната за вицепрезидент досегашна титулярка на правосъдното министерство
Маргарита Попова. Борисов обаче бе категоричен, че ще го “осветли” на 1 декември.

“Не е тайна името на новия министър. Няма да бъде депутат. Защото много е важно реформата в съдебната система да продължи така, че да работи в много тесни връзки с Брюксел”, обясни тогава премиерът Бойко Борисов.

Диана Ковачева е юрист, магистър по право, специалност “Правораздаване”, а от февруари тази година е доктор по международно право и международни отношения. Ковачева е съпруга на Венцислав Караджов, който е член на ЦИК от квотата на БСП. От “Позитано” 20 си спомниха, че той е бил препоръчан за органа от бившия МВР шеф и настоящ соцдепутат Михаил Миков.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1735670
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив