Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2011 15:25 - Румен Петков: Цял свят трябва да види кадрите как депутати носят чували с бюлетини и протоколи
Автор: cnyyk Категория: Политика   
Прочетен: 510 Коментари: 0 Гласове:
0



image   Изключително сериозен е въпросът за касирането на президентските избори. Това каза в интервю за Агенция “Фокус” Румен Петков, народен представител от Коалиция за България и член на ръководството на БСП.
По думите му – организацията на изборите предположи много тежък изборен процес, който не гарантира свободата на избора и сигурността на преброяването, но гарантира манипулацията, машинацията и спекулациите.
Друга причина за касиране на изборите са засечените купувания на гласове. Купуването на гласове става със служебни пари. Всички, които днес дават пари на една или друга партия, на първо място на управляващата, защото е ясно, че на опозицията пари не се дават, трябва да знаят, че те ще носят съдебна отговорност за тези неща, каза Румен Петков.
На трето място – грубите нарушения на закона. „Законът казва, че позволява дори, ако в 19.00 ч има избиратели пред съответната секционна избирателна комисия, изборният ден да бъде увеличен с 1 час. Безспорен факт е, че има места, на които изборите продължиха до и след 22:30, при положение, че окончателният час за приключване е 20.00 ч.”, каза Румен Петков.
На следващо място - ЦИК задължи всички секционни избирателни комисии да удължат времето си с един час. Дори и тези, пред които няма избиратели, и няма нужда от такова удължаване – каза Петков.
Според Румен Петков - трябва да бъдат показани на цял свят кадрите как народни представители носят чували с бюлетини и протоколи. „Как членове на секционни избирателни комисии слагат секретните протоколи в пазарски чанти и ги разнасят пеша из София или ги носят вкъщи. Как членове на секционни избирателни комисии носят чувалите вкъщи, заедно с протоколите. Как в резултат на нормативната уредба, на едно място се държат и бюлетините, с които е гласувано, и неизползваните, което е сериозна предпоставка за манипулиране на изборите, за добавяне или подмяна на бюлетини. Това са достатъчно сериозни аргументи за искането за касиране, и всички колеги, които поставят този въпрос, са напълно прави - каза Румен Петков.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1729639
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив