Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2011 12:09 - Хаосът на първи тур скара депутатите
Автор: cnyyk Категория: Политика   
Прочетен: 638 Коментари: 0 Гласове:
0



image Лошата организация на изборите "2 в 1", която лиши много хора от възможността да гласуват и хаосът при при предаването на протоколи скара депутатите по време на днешното заседание на парламента. БСП излязоха с декларация, която прочете Мая Манолова. "Милиционери правят избори", обобщават от БСП.
Манолова за пореден път критикува изборния кодекс, чиито правила били създадени, за да обслужват ГЕРБ. Лошото законодателство е трайна практика на 41-ото Народно събрание, коментира тя.

ДПС поиска анкетна комисия, която да провери специално действията на МВР при провеждането на изборите.
Зам.-председателят на ДПС Лютви Местан настоя за сформиране на анкетна комисия, която да проучи незаконните действия на МВР по организиране на изборния процес. Той цитира текст от Наказателния кодекс, че който пречи на някого да осъществи избирателното си право или правото му да бъде избран, се наказва със затвор до 3 години.

Местан посочи, че за първи път правителството е лишило хиляди български граждани от правото им да избират местни и държавни власти. "Хиляди граждани, които изцяло покриват изискванията за уседналост, не бяха допуснати в изборния ден, каза Местан и попита "кой и защо бръкна в базата данни на ГРАО в общините, защо бяха манипулирани изборните списъци, защо МВР се намеси неправомерно противозаконно в този процес".

От "Атака" се обявиха за публично ръчно преброяване на бюлетините една по една.Лдерът Волен Сидеров обяви изборите за фалшифицирани и предложи всички бюлетини за президент да бъдат събрани в една зала и преброени една по една в присъствието на представители на политическите сили, на медии, на външни наблюдатели и граждански организации. След това да бъдат сравнени с данните от протоколите на избирателните комисии и с тези в базата на "Информционно обслужване" - държавната фирма, която брои резултатите.

Зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ и автор на изборния кодекс Искра Фидосова обяви, че няма нарушения на изборните правила, а проблемите били технически. Тя декларира, че изборният кодекс е получил много висока оценка от международните наблюдатели.

Фидосова нарече груба манипулция внушението на БСП и ДПС, че изборният кодекс, правителството и изборната администрация са довели до умишлен хаос.

 МВР е организирало нормалното протичане на изборите, посочи още Фидосова и призна, че е имало несъответствие между списъците на ГРАО и МВР. Ставало въпрос за 12 хил. души, които били много малък процент от общия брой на избирателите около 7 млн души./БЛИЦ



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1729586
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив