Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2011 19:25 - ГЕРБ предупредиха, че ДПС се опитва да сплашва избиратели из силистренско
Автор: cnyyk Категория: Политика   
Прочетен: 630 Коментари: 0 Гласове:
0




  image

 

"Нека не се подлъгваме, не вярваме и не забравяме , че нас – освен ние самите, никой не ни обича! Да не забравяме, че до вчера нашите съседи ни забраняваха призивът към молитва от джамиите, а днес ГЕРБ иска новородените да носят български имена. На 23.10. /неделя/ с открито чело, мислейки за нашите деца и внуци да гласуваме с № 7 от бюлетината – със знак Х да изберем кандидата , който нашата партия е избрал като подходящия".

Този призив на турски език, разлепен из силистренски села, днес провокира остра реакция на ГЕРБ. Те съобщиха за призива и обявиха, че чрез него ДПС за пореден път се опитва да заблуждава и да плаши българските граждани в навечерието на избори.

Категорично осъждаме действията на структурите на ДПС в област Силистра, които си позволяват да разпространяват призиви за гласуване сред местните граждани, които са написани на турски език и в които се разпространяват лъжливи твърдения, се казва в съобщението на ГЕРБ. Материалите са разпространявани в селата Искра, Босна и Любен в община Ситово област Силистра. "Подобни твърдения са откровени лъжи и по никакъв начин не отговарят на истината", обявяват от ГЕРБ.

През двете години на управлението на ГЕРБ, ние доказахме,  че подобни твърдения, каквито бяха разпространявани сред гражданите в смесените региони и на предходните избори, са абсолютно неверни и несъстоятелни, заявяват от партията. Вярваме, че независимо от политическите ни различния не можем и нямаме право да използваме религията като разменна монета за постигане на политически цели, се казва още в съобщението.

"Г-н Доган, спрете да плашите хората, спрете да размахвате въжетата на омразата и страха, спрете да разделяте гражданите на България на свои и чужди. Българската демокрация е прекалено крехка, за да си позволявате да си играете със страха на хората. Избори не се печелят с бесилки и заплахи. Разбрахме, че сте готов да бесите, а готов ли сте да понесете последствията от собствената си агресия", питат от ГЕРБ.


Тагове:   избори,   ГЕРБ,   турски език,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1729912
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив