Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2011 11:48 - Премиерът обвини Първанов и опозицията в неблагодарност
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 873 Коментари: 0 Гласове:
0



"Вършим им мръсната работа, та когато дойдат на власт, ще намерят подредена и чиста държава, а те са неблагодарни", оплака се премиерът. Той повтори думите си от предния ден, че президентът Георги Първанов и опозицията трябва да благодарят на правителството за пенсионната реформа, а не да му пречат. "И ако един ден той стане премиер, каквито са му амбициите, няма лошо, той трябва да го направи, но като социален президент няма да му отива. Сиреч ние и на него му свършваме мръсната работа", каза Борисов по адрес на Първанов.

"Абсолютно невъзможно е в условията на криза да увеличаваме пенсиите и да не качваме пенсионната възраст", подчерта премиерът. И допълни, че когато Унгария си е вдигала пенсиите и заплатите, без да има ръст в икономиката, когато съседите ни правеха същото, местни политици ни казваха "Ами защо и ние не правим като тях". "Ето докъде водят - всеки ден нови и нови драстични мерки", обобщи Борисов. Затова България твърдо участва в пакта за финансова стабилност. "Погледнато реално и президентът Първанов трябваше вчера да ми благодари, че ние от 1 януари вдигаме пенсионната възраст, а той слага вето", каза още Борисов, като призова всички партии да го подкрепят.

Премиерът намекна, че съзира зад фермерските протести намесата на формацията АБВ на Георги Първанов. Той отново обяви, че неколцина зърнени босове били в основата на бунта и се опитали да рекетират министрите точно преди изборите - или пари, или блокажи. Борисов съзнавал, че реформите са тежки и отхапват от доверието на хората в ГЕРБ, но предпочита България да продължи да е стабилна държава.

--------КОНТРА

Думите на Борисов предизвикаха очаквани и неочаквани реакции. "Казаното от Борисов означава най-малко, че следващият, който ще влезе във властта, който ще има отговорността за управлението, е българската левица в лицето на социалистическата партия", коментира Георги Първанов, който не отрече, че има премиерски амбиции.

Лидерът на БСП Сергей Станишев пък се подразни от номинацията на Бойко Борисов за следващия ляв премиер и препоръча да не се бърза с "ваденето на тигана, докато рибата е в морето". "Не е изненада, че Борисов вижда в БСП следващата управляваща сила, но въпросът кой ще бъде премиер, ако левицата спечели парламентарните избори, е вторият, ако не третият или четвъртият", каза още Станишев



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1735285
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив