Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2011 15:28 - МВР докладва: Палежите на коли трябва да дестабилизират държавата
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 743 Коментари: 0 Гласове:
0



След като в рамките на 1 месец бяха запалени повече от 40 автомобила и органите на реда се чудеха какво послание се крие в подобни прояви, вече всичко се изясни

Единствената причина толкова леки коли да бъдат погълнати в пламъци е да бъде дестабилизарано спокойствието в София, оповести в. Труд като цитира Валери Йорданов – директор на СДВР.

image

Такива страшни гледки пълнят душите на софиянци вече цял месец

Преди да стигнат до цитираното заключение оперативните служители и ръководните органи смятаха, че това е дело на пироман с психични отклонения, разчистване на сметки между хора, които се борят за своите парко места, война между застрахователи и др.

Жителите на София бяха изпаднали в истински ужас да не би тяхното возило да е следващата мишена. Час по час хората тичаха до прозореца или на терасата, за да проверят дали не е станало нещо. Този страх и паника могат да побъркат и най-здравия човек.

Именно термините смут и страх препращат към тероризъм в членовете от Наказателния кодекс. Според чл. 108а от НК, с лишаване от свобода за срок от 5 до 15 години се наказва всеки един човек, който всее страх сред населението чрез наводнения, палежи, взривове, отвличания, причинени телесни повреди или извършени убийства.

Според МВР тези действия имат за цел да отвличат вниманието на полицията, прокуратурата и съдът от разследване на други много по-тежки престъпления. Но все още отказват да дадат точна информация за кои деяния става дума.



Тагове:   палеж,   МВР,   пожар,   коли,   пироман,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1729698
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив