Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2011 07:32 - Конституционният съд допусна искането за касиране на президентските избори
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 726 Коментари: 0 Гласове:
2



  imageКонституционният съд (КС) е допуснал за разглеждане по същество жалбата на 71 депутати от БСП, ДПС и "Атака" за касиране на президентските избори. Решението е било взето с осем на четири гласа, научи "Дневник" от юристи, запознати с хода на делото. Това означава, че за съдиите искането на опозицията има достатъчно аргументи, за да бъде разгледано.

Малко след внасянето на искането стана известно, че един от тримата докладчици по делото е Румен Ненков, който е баща на депутата от ГЕРБ Александър Ненков.

Той и другият докладчик Благовест Пунев изпратиха
писмо до зам.-председателя на парламентарната група на БСП Михаил Миков, който е и основен автор на жалбата с искане да предостави доказателства, от които да личи кой участник в изборите и по какъв начин е оспорил пред народните представители решението на ЦИК за обявяване на резултатите от президентските избори.

Ден по-късно
Миков отговори, че "оспорването на законността на избора за президент и вицепрезидент не би следвало да създава колебания у конституционните съдии относно статута и правомощията на народните представители в условията на парламентарна република, в която властта произтича от народа".



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1734960
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив