Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2011 17:53 - Христо Стоичков бил вариант за спортен министър
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 1317 Коментари: 0 Гласове:
1



  image

В последно време Христо Стоичков следва неотлъчно премиера Бойко Борисов, включително и на пресконференцията по време на президентските избори.
Бившият футболист и селекционер на националния отбор Христо Стоичков е вариант за спортен министър, твърди вестник "Тема спорт".


Подобен слух върви из София от повече от две седмици, а вестникът не се позовава на конкретни източници за своята информация.

Стоичков би заел поста при евентуалното му освобождаване от настоящия спортен министър Свилен Нейков.

Според слуха бившият старши треньор на националния отбор по гребане ще се опита да заеме ректорския пост в Националната спортна академия (НСА), където беше преподавател в областта на теорията на спортната тренировка.

Вторият мандат на настоящия ректор проф. Лъчезар Димитров изтича в следващите месеци. Бившият шеф на катедра "Футбол" заема поста от декември 2003 г. Общото събрание за избор на нов ректор е насрочено за 17 февруари следващата година. Право да издигне кандидатурата си има всеки хабилитиран преподавател, какъвто е и Нейков.

В последно време Стоичков проявява обществена активност, включително и в областта на инвестициите в спортна база. Той лансира проектите за изграждане на три нови стадиона и активно лобира за тяхното осъществяване. По думите му строежът на нов национален стадион в столичния квартал "Враждебна" може да започне след Нова година.

Процедурата по изграждането на стадиони, както и тяхното стопанисване са част от правомощията и задълженията на спортния министър.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1733432
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив