Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2011 16:27 - Циганите протестират – 4 години не плащали ток, сега им го спрели
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 1205 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Над 200 цигани протестираха пред клиентския център на ЧЕЗ в Дупница. Причината е прекъснато електроподаване на некоректните платци в циганските квартали в града, информира „е-79.com”. Циганите недоволстват срещу големите сметки за ток, които са натрупали за период от 4 години. Между 3 и 5 хиляди лева има да плаща всяко от домакинствата в циганските махали, като сумите им са разсрочени на три вноски.

През 4-годишния период нито веднъж не е прекъсвано електричеството в домовете им и никой не е идвал да засича електромерите им, които иначе били сменяни три пъти.
Като оправдание за неплатените сметки те изтъкват, че са безработни и имат много деца. Освен това никой не бил търсил пари за ток от тях и те не са наясно какви са месечните им задължения.

Циганите питат защо през 4 години прекъсват тока в къщите им и дружеството си търси парите, а не както при останалите потребители – при една неплатена сметка токът се спира веднага.

„Трябваме им само по време на избори”, крещяха събралите се цигани. По думите им кампаниите по прекъсване на тока в циганските квартали винаги се правят след приключването на избори.

Протестиращите искаха среща с ръководството на ЧЕЗ в Дупница, но такава им бе отказана. Недоволните граждани заявиха, че протестът им ще продължи и през следващите дни.



Тагове:   Дупница,   протест,   ток,   цигани,


Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - И кой е позволил да не плащат толкова ...
21.11.2011 18:59
И кой е позволил да не плащат толкова време ток, мам.то им черно??? Защо на белите го спират??? Сега пак ние ще го плащаме...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1733942
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив