Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2011 11:20 - Джеймс Уорлик: СТОП! Правителството няма право на извинения
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 666 Коментари: 0 Гласове:
1



image  

 

Правителството вече не може да се извинява с наследеното от предишното управление, заяви в интервю за БНТ американският посланик в София Джеймс Уорлик.


Според Уорлик резултатите от изборите са дали един вид нов мандат на управлението на премиера Бойко Борисов и правителството трябва да започне да решава проблемите в страната. В същото време много хора са гласували срещу това управление и управляващите трябва да вземат здраво юздите, защото всички искат да видят прогрес в страната, смята посланикът на САЩ. Според дипломата обаче за тази цел опозицията също трябва да действа конструктивно. Социалистическата партия, която също демонстрира, че има доста поддръжници, трябва да работи за прогреса и за реформи в различни области, смята Уорлик. Според него на всички в страната е омръзнало да се говори все за едни и същи нерешени с години проблеми.

Посланикът поздрави новоизбраните президент и вицепрезидент, новите кметове и общински съветници. Той обаче поздрави и кандидатът на БСП Ивайло Калфин и независимата Меглена Кунева, които според него са водели силни и основавали се на принципи кампании. "Това са добри хора, аз високо ги уважавам", заяви Уорлик.

Посланикът призна, че примери за нередности по време на избори има навсякъде по света, включително и в САЩ, но въпросът не е дали това се случва, а хората, които стоят зад тях, да бъдат разследвани и наказани. Но отговорност и на всеки един гражданин е да гарантира, че изборите са представителни за волята на хората, смята Уорлик.

Посланикът заяви още, че не е толкова важно името на следващия министър на правосъдието, а дали той ще може да поеме отговорността да реформира съдебната система. Случилото се в Катуница е явно доказателство на моята теза, че
в България работят две правосъдни системи - едната за богатите и друга за обикновени хора, повтори виждането си Джеймс Уорлик.



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1734192
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив