Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2011 15:13 - ЕК поиска от България да промени правилата си за ДДС
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 849 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.10.2011 15:14



image Брюксел. Европейската комисия официално поиска от България да промени своите правила за данъка върху добавената стойност (ДДС), съобщиха от пресслужбата на ЕК. В България правилата, свързани с условията за възстановяване на ДДС на данъчнозадължени лица, които са обект на ревизия, дискриминират лицата, участващи в операции в рамките на Европейския съюз.
Комисията смята, че правилата, създаващи дискриминация между данъчнозадължените лица, които извършват операции само в рамките на държавата, и тези, които извършват операции с други държави-членки на Съюза, са несъвместими с директивата за ДДС и с принципа на пропорционалност.
Това искане е под формата на мотивирано становище (втори етап от процедурата за нарушения). Ако в рамките на два месеца правилата не бъдат приведени в съответствие с искането, Комисията може да сезира Съда на Европейския съюз.
Съгласно българското законодателство ДДС на данъчнозадължените лица, обект на ревизия, се възстановява в края на ревизионната процедура. Същевременно обаче националното законодателство определя специални срокове за ревизиите на данъчнозадължените лица, които извършват операции в рамките на Съюза. Тези срокове са два пъти по-дълги от сроковете, приложими спрямо лицата, извършващи трансакции, които са предимно в рамките на държавата.
Ако данъчнозадължените лица, които извършват операции в рамките на Съюза, желаят да възстановят средствата преди края на ревизията, те трябва да представят обезпечение или банкова гаранция за два пъти по-дълъг период/Агенция "Фокус"


Тагове:   България,   Брюксел,   ДДС,   съд,   ек,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1733654
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив