Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2011 09:28 - Три дни по-късно... вторичните трусове в Турция продължават
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 834 Коментари: 0 Гласове:
0



Земетресение с магнитуд 5,7 по скалата на Рихтер е регистрирано в югоизточната турска провинция Ван. Не се съобщава за жертви и разрушения. Вторичният трус обаче предизвика затворнически бунт в самия град Ван, който пострада силно от земетресението на 23 октомври. Според очевидци, в местния затвор е възникнала престрелка, а над сградата са се издигнали пламъци и кълба дим.

Междувременно спасителите продължават да издирват оцелели под развалините на разрушените сгради след земетресението в неделя от 7,2 по Рихтер. Изпод отломките вчера беше извадено двуседмично бебе. Спасени са и неговите майка и баба. Малко преди това беше намерена бременна жена, заедно с двете й деца.

По последни данни загиналите при земетресението са 459, а ранените - над 1 350. Без дом остават десетки хиляди жители на района. Анкара поиска помощ от страните, на които вече беше отказала предложената подкрепа в първите часове след бедствието.

На молбата на Турция за палатки и временни жилища откликна и Израел. Това е изключителен жест на помирение между двете страни. Те рязко влошиха отношенията си заради смъртта на девет турски граждани, убити преди година от израелски командоси на кораб от флотилията за Газа.



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1735260
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив