Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2011 12:12 - Плевнелиев: След като гласувах, отивам на кино
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 802 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 23.10.2011 12:12


image  
Кандидатът за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев беше сред първите, които упражниха правото си на глас в избирателната секция в столичния кв. "Бункера".

На излизане той сподели, че е гласувал "за модерна България, достоен член на Европа", с мисъл за доброто, което предстои на страната ни и със силна мотивация за това, което трябва да се направи.

"Българските политици трябва да гарантират стабилността в страната, както и да направят така, че кризата да не се отразява толкова върху хората", смята Плевнелиев.

Пред журналисти Плевнелиев каза още, че докато той гласува, съпругата му и трите му сина закусват.
В отговор на въпрос как ще прекара деня си, той посочи, че ще се посвети на семейството си, като отидат заедно на кино да гледат комедия и ще излязат на разходка с колела сред природата.

категоричен бе кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин, след като упражни правото си на вот в столичното 28-о училище.

"Гласувах за това България да е обединена, да има кауза, за да върви напред. Гласувах за тези, които днес правят 18 години, за да живеят в България, която е европейска държава, модерна и демократична и да са горди, че са българи и че живеят в България", добави Калфин.

"Мисля, че избирателят не е информиран.

Мисля, че т.нар. "гражданско общество" не направи нищо, за да доведе избирателят до урните. Предполагам, че не сме успели да мотивираме хората да дойдат да гласуват. Очаквам по-ниска избирателна активност".

Това заяви пред журналисти лидерът на ДСБ Иван Костов, след като гласува в 50-то ОУ "Васил Левски" в кв. "Драгалевци".

"Очаквам тези избори да бъдат демократични, въпреки че се натрупаха много притеснения и подозрения, че няма да бъдат такива, тъй като има твърде много насилие и твърде много подкупност в политическата ни система, нещо, което слезе и към местната власт", заяви още той.

Кандидатът за президент Алексей Петров пък заяви, че гласува за "края на Бойко-Борисовщината и партийните клики".

По думите му сегашното управление е обрекло хората на бедност.

"Очаквам да се постави ново начало след 22 години грабеж", допълни Петров. Кандидат-президентът заяви още, че едва ли ще остане в НДК довечера, заради "сценария, подреден от Бойко Борисов за изборната нощ".

"Тези избори ще бъдат опорочени",

заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред журналисти, след като упражни правото си на глас в избирателна секция в сградата на Първа частна математическа гимназия.

Гласувах за нова държавност, срещу полицейщината и корупцията. Това каза лидерът на РЗС Яне Янев, след като гласува в 17-та секция в град Сандански.

"Надявам се никога повече в България да няма избори при подобни условия - при тотален контрол на медийната среда", каза още Янев.

"Нормалното е да се гласува и на втори тур",

заяви бившият премиер Симеон Сакскобургготски малко след 10 ч., след като гласува в 69-а секция на 150-о ОУ в жк "Дружба" 2.

Така тойк отговори на въпрос дали, ако неговият кандидат не се класира на втори тур, той ще участва с вота си на балотажа, ако има такъв.

Бившият премиер каза също, че не е дописван в избирателните списъци, а неговото име е фигурирало в тях, въпреки че на предишни избори е подавал гласа си в кв. "Горубляне".

На въпрос дали е направил лесно избора си днес, той посочи: "Толкова време се готвим, не виждам какво да му е трудното, не бива да се драматизира, важното е да участваме в изборите, за да заздравим тази демокрация. Защото имам чувството, че се спекулира с всичко, все се търси нещо, което не е в ред", поясни думите си той.

"Гласувах за променена България, която се надявам след пет години да е по-богата, по-спокойна и по-достойна държава в Европейския съюз", каза кандидатът за президент на СДС Румен Христов, след като пусна своя вот в София.

"Надявам се повече от три милиона и половина българи да гласуват днес - това е начинът да не се "сърдим" после, че не сме гласували", заяви още той.



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1729706
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив