Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2011 07:43 - Полицай покрива снимки на КАТ срещу стотачка
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 1630 Коментари: 0 Гласове:
1



От МВР съобщиха вчера, че ченгето е задържано за 72 часа с постановление на Софийска градска прокуратура

image  

Районен инспектор от плевенската полиция беше задържан за покриване на снимки от камерите на КАТ.

30-годишният Владимир Маринов бил изненадан от агенти на Дирекция „Вътрешна сигурност” на централния булевард в Плевен в района на автогарата.

При обиск у него била намерена сумата от 110 лева. Според разследващите парите са взети от нарушител, за да не му бъде връчен електронен фиш от камера на КАТ. Глобата била в размер на 300 лева, но след пазарлък полицаят се съгласил срещу взетата сума да не му връчи фиша, който е с едногодишен давностен срок.

Практиката кварталният да издирва джигитите на адресите им беше въведена от КАТ именно заради водачи, които не се явяват на призовките и не можеше да им бъде връчен електронният фиш по пощата с обратна разписка. Поради тази причина с тази задача, както и с отнемането на книжки по домовете, бяха натоварени районните инспектори.

В момента разследващи проверяват дали инспектор Маринов не е покривал фишовете и на други нарушители. От МВР съобщиха вчера, че ченгето е задържано за 72 часа с постановление на Софийска градска прокуратура.

Освен плевенския полицай агенти от МВР са изненадали и двама старозагорски колеги на Маринов, в които били намерени около 300 лева, но само един водач се решил да даде показания, обяснявайки, че 20 лева от пачката били дадени като рушвет. През следващите дни предстоят още арести, които ще бъдат продължение на акция „Палките”.





Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1735096
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив