Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2011 19:52 - НЦИОМ вдига скандал преди изборите: Приписват ни фалшиви проучвания!
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 486 Коментари: 0 Гласове:
0



Нямаме изследвания за Благоевград и Банско, твърди шефката на центъра Лидия Йорданова
image Зачестяват манипулациите на данни от Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ), алармираха от центъра. Последните два са от Благоевград и Банско. След случая с фалшиво изследване за Благоевград, приписано на НЦИОМ, днес социолозите от центъра научили за нов случай. Този път в Банско местен вестник публикувал данни, че кандидатът на ВМРО и кмет на Банско Александър Краваров ще спечели още на първия тур.

"Цитираните в публикацията данни са груба манипулация и нямат никакво отношение към работата на НЦИОМ", заяви директорът на НЦИОМ Лидия Йорданова. Тя посочи, че НЦИОМ не е провеждал цитираното в статията проучване в община Банско и не разполага с подобни данни за настоящия кмет Александър Краваров.

"Груба манипулация са данните, цитирани в публикацията във вестник „Струма” на 21 октомври 2011 г. със заглавие „НЦИОМ: ГЕРБ и ЕКИП с почти изравнени шансове за вота в Благоевград”, заяви още Йорданова и подчерта, че данните нямат никакво отношение към работата на НЦИОМ. 

НЦИОМ не е провеждал телефонно проучване в община Благоевград и не разполага с данни за сближаване на резултатите между кандидата на ГЕРБ Атанас Камбитов и кандидата на Коалиция ЕКИП Владимир Елезов, е категорична Йорданова.

Шефката на НЦИОМ посочва, че техният опит показва, че коректното отношение към социологическите данни обикновено е основа за успешна кампания, а използването им за манипулативни цели има по-скоро бумерангов ефект./БЛИЦ



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1735169
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив