Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2011 10:00 - Георги Кадиев към Йорданка Фандъкова: Извинявам се! 21.10.2011
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 491 Коментари: 0 Гласове:
0



10 000 бездомни кучета бродят из София
image Искам да се извиня на Йорданка Фандъкова, ако съм й нанесъл лична обида. Българската жена е носител на морала в обществото. Имахме известни сблъсъци и вероятно съм прекрачил границите. Това каза кандидатът на БСП за кмет на София Георги Кадиев в дебат заедно с шестима свои конкуренти за поста от другите политически сили в ефира на bTV.

Кандидатите за столични градоначалници развиха вижданията си за справянето с основните проблеми в града – бездомните кучета, градския транспорт, паркирането и др.

Близо 10 000 са бездомните кучета в София, стана ясно на дебата за столичния град. Единствено кандидатът на НДСВ за кмет Владимир Каролев беше категоричен, че няма статистика за броя на бездомните животни.

Кучетата да се изнасят в чужбина за осиновяване, предложи Кадиев. Това се прави и сега, контрира кметът Фандъкова. От думите й се разбра, че действат осиновителни програми и вече над 500 животни са осиновени, най-вече в Германия и Австрия. Програмата й предвижда до 2 години да се намали кучешката популация с 50%.

Има половинчати кастрации – реже се единият яйчник на кучето, много хора забогатяха покрай това, проблемът сепревърна в хранилка за пиявици. Има закон, но трябва да се спазва, трябва контрол. Кастрация на всички практики в “Екоравновесие” трябва. Това бе коментарът по темата с бездомните кучета на кандидата на Синята коалиция за кмет на София Прошко Прошков.

Непотърсените от стопаните им кучета да се евтаназират, категоричен бе кандидатът на ОДС Стефан Софиянски.

Умъртвяват се болните и агресивни животни, а не непотърсените, контрира Йорданка Фандъкова. Законът не го забранява, не се предаде Софиянски.

За по-категорични и бързи мерки се обяви кандидатът на ВМРО Ангел Джамбазки– агресивните кучета веднага да бъдат приспивани. Трябва да се регистрират домашните животни при ветеринарната служба, а тя да уведоми кмета – те са около 200 000 и са основен извор за бездомни, каза воеводата.

6 приюта трябва да се направят. Има вече химическа кастрация, а не само оперативна, коментира кандидатът на НДСВ Владимир Каролев.

Кандидатът на “Атака” за столичен кмет Николай Пехливанов бе категоричен, че София не трябва да бъде резерват. Тези кучета нямат място за живеене в града, отсече той. Пари в София има – има 1,3 млрд. лв. бюджет, каза Пехливанов.
 
Каролев обяви емоционално, че мислел да си ходи, защото дебатът ставал говорилня.

Има договор между общината и общинското предприятие “Екоравновесие” срещу 5000 лв. да бъде решен проблемът с 50 кучета. Тук влизат 750 литра бензин – т.е. да се иде до Шанхай за лов на едно куче, ето къде изтичат парите на софиянци, каза Кадиев.

Говори се през цялата кампания за някаква корупция, слухове, предположения, каза кметът Фандъкова. По думите й “Екоравновесие” е общинско предприятие и общината му дава бюджет. Залавянето и кастрирането има различни цени според разстоянието. Опити за корупция винаги ще има, категорична бе тя.

Това е договор, подписан от вас, не знаете какво подписвате, контрира отново Кадиев. /БЛИЦ



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1729820
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив