Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2011 21:54 - Родила дъщеря, прибрала се вкъщи със син
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 546 Коментари: 0 Гласове:
0



Акушерка в Македония разменила погрешка бебетата    
 
image

Снимка: Архив Reuters

Жена от македонския град Пехчево, която в събота родила момиченце в болницата в Кочани, завчера си отишла вкъщи с бебе от мъжки пол. В същото време жена от Кочани, която тези дни родила син с цезарово сечение, останала в болницата с дъщеричката на жената от Пехчево.

Грешката била открита едва завчера по обяд, когато майката от Пехчево била изписана и всички заедно с бащата се прибрали у дома.

Изненадата и шокът за родителите били огромни, когато разповили бебето и видели, че то е момченце.

„Преживяхме голям шок. Когато си отидохме вкъщи, повикахме педиатърката, за да прегледа дъщеричката ни. И тя се втрещи, когато разповихме бебето. Вместо да празнуваме, веднага с мъжкото бебе се върнахме в болницата. Подадохме сигнал и в полицията.

В болницата, когато видяха грешката, ни дадоха женското бебе на жената от Кочани, която за щастие все още беше в отделението.
 
Казаха, че са направили грешка, но последици няма да има, защото нямало дилема коя е нашата дъщеря и кой е синът на хората от Кочани.

Цяло щастие е, че бебетата са от различен пол“, разказа Александър, бащата на момиченцето.

Той добави, че такива грешки е недопустимо да се случват и подчерта, че те и другото семейство ще съдят болницата, пише македонският вестник „Дневник“.

Поискахме и ДНК анализ на двете бебета и майките, защото не можем да сме сигурни, че децата ни не са разменени с някои трети, родили се тези дни в болницата“, заявява Александър.

От болницата си признават грешката. Казват, че размяната е направена от дежурната акушерка, за което тя е наказана. Нямало обаче проблем, тъй като бебета вече са с родителите си.

В момента, когато е била направена грешката, в отделението е имало само още две бебета близначета.

„Когато се работи, може и да се сгреши. В болницата съм от над 23 години и такова нещо ми се случва за първи път“, казва доктор Фонзи Юруков, шеф на отделението по гинекология в болницата в Кочани.





Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1733477
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив