Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2011 06:44 - Фейсбук - Психопат атакува Виолета Марковска
Автор: cnyyk Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 843 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.10.2011 06:44


Актрисата сигнализирала в ГДБОП за заплахи срещу нея в мрежата
image Младата актриса Вили Марковска станала една от жертвите на хейтърски атаки в социалната мрежа. За това разказа самата тя пред bTV. По думите й ставало въпрос за психопат, който отправял заплахи за нея, за семейството й и за мястото, където живее. Красавицата разказа, че това било голям стрес.

Актрисата сигнализирала в ГДБОП и специалистите бързо открили кой е авторът на анонимните заплахи. Така бил сложен край на виртуалния тероризъм спрямо актрисата в мрежата.

Хейтър - човек, който мрази всичко и всички, критикарства навсякъде в интернет и особено го дразнят успехите на другите. Това е най-общото определение на чуждицата „хейтър", която успешно отговаря на българската „злобар".

„Трепериш, седиш зад екранчето, можеш само да цъкаш на клавиатурата и да сипеш омрази”, коментира и актрисата Яна Маринова.


„Нямат смелост да напишат: „Иванчо Палачинката от Чепръчане съм аз, и искам да кажа, че ти си, или не ставаш за това, или си направил кофти нещата". Зад тая маска на анонимността те получават някаква сила и се чувстват сигурно много велики, не знам”, казва колегата й Асен Блатечки.

Най-известните хейтъри от екрана са двамата дядовци от Мъпет шоу – Уолдорф и Статлър. Далеч не всички хейтъри обаче са симпатични като тях.

Хейтърите да си впрегнат фантазията в нещо градивно, съветва комикът Кръстьо Лафазанов.

„Това, което те правят е да провокират този, който говори. Този, който застава с някаква позиция зад някаква кауза, да го накарат да изгуби психическо равновесие, да се ядоса. И ако успеят да накарат този човек да се ядоса и да избухне, тогава тяхната кауза е спечелена”, казва Константин Павлов-Комитата.

Психолозите твърдят, че хейтърите най-често са пасивни в реалния живот: те не биха крещели на улицата срещу всичко и всички, докато ги подминават с безразличие. Но в интернет злобарите се превръщат в истински Терминатори.

„Да не им обръщаме внимание, да си обичаме себе си и да знаем колко сме стойностни и какво ни е нещото, което си можем добре”. Това е препоръката на Анелия Янева, психолог, сдружение „Семейно и училищно консултиране".



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1734165
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив