Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2011 06:59 - Президента и бандата му, задигнали 2 кила злато
Автор: cnyyk Категория: Видео   
Прочетен: 732 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.10.2011 06:59


Криминалисти атакували обирдииже в квартал "Лагера"
image Петчленна група, извършила крупен обир на златарско ателие във Варна, е задържана в столицата. Открити и иззети са над 2 килограма златни накити, картини, плазмени телевизори, компютри и маркови часовници. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. С полицейска мярка за 24 часа са задържани тарторът и четиримата членове на бандата.

Столичните полицаи достигнали до информация, че криминално проявените предлагали за продаване голямо количество злато. Униформените започнали работа по версията, че предлаганата стока най-вероятно е откраднатата на 20 октомври т.г. от златарско ателие във Варна.

Тогава, рано сутринта, след като неизвестни разбили секретния патрон и обезвредили СОТ-а на бижутериен магазин, нахлули вътре и откраднали метална каса. В нея, по данни на собствениците, се съхранявали около 2,5 кг златни накити, част от които с инкрустирани скъпоценни камъни на обща стойност около 120 000 лв.

Криминалистите планирали внимателно операцията и „атакували” адрес в ж.к. „Лагера”, където живеел лидерът на групата – П.С. на 34 години с прякор Президента. Той и другите членове на бандата - Ж.Д. на 36 години - Дружбенския, П.А. на 30 години и Б.Т. на 34 години - Гларуса от Варна, тъкмо отделяли скъпоценните камъни от бижутата.

Малко по-късно в „Пирогов” е задържан и петият член на групата Ц.И. на 33 години - Фитнеса. Той бил със счупен пръст на ръката, най-вероятно премазан от металната каса. Задържаните са доведени в СДВР, след което са предадени на ОДМВР-Варна.

При обиски на още пет адреса в столицата – два апартамента и гаражна клетка в ж.к. „Люлин”, къща в Банкя и апартамент на ул. „М. Лалков” били открити техника за заглушаване на СОТ, инструменти за отключване и взломяване на секретни и касови патрони, маски и др. В жилищата полицаите се натъкнали на картини, преносими компютъри, плазмен телевизор, маркови часовници, бижута, за които се предполага, че са обект на престъпната дейност на групата.

И петимата задържани са с богато криминално минало, регистрирани за взломни кражби от магазини и офиси на територията на цялата страна.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1727567
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив