Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.10.2011 18:35 - Цигани пребиха кандидата на ГЕРБ за кмет на Ихтиман
Автор: cnyyk Категория: Регионални   
Прочетен: 761 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.10.2011 18:36


32-годишният Калоян Илиев се намесил в свада заради стара вражда, за да прекрати скандала image

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Ихтиман Калоян Илиев (в средата) е бил пребит от десетина души от ромски произход (според неговите думи) през изминалата нощ.

Кандидатът за кмет на Ихтиман от ГЕРБ Калоян Илиев е бил пребит тази нощ в Ихтиман, предаде агенция “Фокус”. По негова информация, съобщена от пресцентъра на ГЕРБ, е бил бит от десетина души, по всяка вероятност от цигански произход. Те са го удряли с метален предмет в гърба. Нанесени са му и доста удари по лицето.

В момента 32-годишният Илиев е у дома си, след като е получил и медицинска помощ. Той се е прибирал към щаба със съпругата си и с други представители от щаба преди инцидента. Успял е да се обади на спешния телефон 112. На място са дошли две патрулни коли на полицията. В районното управление са снети обяснения на потърпевшите и е направено разпознаване по снимки на нападателите.

Заради деня за размисъл от ГЕРБ не коментираха дали това е политически акт.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че след побоя в РУП-Ихтиман са задържани четирима криминално проявени са задържани за 24 часа. В разследването на случая участвали криминалисти от районното управление и техни колеги от ОДМВР-София. Сигнал за инцидента бил подаден тази нощ около 01.00 часа на телелефон 112 – съобщението гласяло, че в центъра на Ихтиман е нападнат кандидат за кмет на една от политическите партии. Незабавно пристигналите на място полицейски автопатрули и криминалисти установили, че свадата е започнала между Е.К. (на 31 години) и И.В. (24 години) заради стара вражда. Е.К. нападнал и започнал да удря опонента си. Тогава се намесил кандидат-кметът Илиев с идеята да прекрати скандала. Присъединили се и познатите на Е.К. – Ц.П. (30 години), А.И. (24 година).

С контузна рана на гърба Калоян Илиев получил медицинска помощ в спешния медицински център в Ихтиман, след което бил освободен, а И.В. е настанен за лечение в столична болница със съмнение за комоцио, контузна рана на главата и гръдния кош.

Всички участници в инцидента били доведени в районното управление и разпитани в качеството на свидетели за изясняване на случая. С полицейска мярка за 24 часа са задържани криминално проявените Е.К. , Ц.П. и А.И. Впоследствие били доведени и останалите участници в сбиването – С.П. (23 години), К.М. (19 години), Й.В. (21 години) и 17-годишен. След установяване на съпричастност в извършване на хулиганската проява, С.П. също бил задържан за 24 часа в полицията.

Служителите на реда иззели пластмасова водопроводна тръба и сгъваема метална палка, с които си служели биячите.

И четиримата задържани са известни на полицията – Е.К. е регистриран за измами, Ц.П. – за шофиране без свидетелство за правоуправление и в нетрезво състояние, А.И. – за кражби, а С.П. – за нанасяне на телесна повреда, кражби и управление на МПС в нетрезво състояние и без шофьорска книжка.

По случая се води досъдебно производство.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1733902
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив