Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2011 12:07 - Разликата между Бойко Борисов и Исус Христос
Автор: cnyyk Категория: Политика   
Прочетен: 981 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 14.12.2011 12:09


Според разказания от лидера на БСП виц, разликата между двамата е, че Исус Христос не се прави на Бойко Борисов

image   Пенсионната реформа на ГЕРБ не е цялостна, защото само преди година ни убеждаваха, че тя вече е направена и е най-добрата в целия ЕС. Сега, между двете четения в парламента се прокарва нова пенсионна реформа, която показва непредсказуемостта на правителството.

Това каза на пресконференция лидерът на БСП и временен председател на Партията на европейските социалисти

Сергей Станишев.

Според него, в пенсионната реформа няма цялостно виждане за баланс и не са търсени никакви поводи за увеличаване на приходите в осигурителната система. "Нашите предложения за промени в Бюджет 2012 г. бяха отхвърлени, въпреки че предлагахме начини да се съберат допълнителни 500 млн. лв. в осигурителната система, затова ние няма как да го подкрепим. До 2009 г. пенсионната възраст беше увеличена с 3 г. за мъжете, а за жените с 5 г., което показва, че реформи са правени далеч преди правителството на ГЕРБ, но тежестта върху хората със сегашните шокови промени е твърде голяма, тези промени противоречат и на Конституцията. Ако бъде преодоляно ветото на президента

Георги Първанов, ние подготвяме мотивите за внасяне на жалба в Конституционния съд, за което има и ясни юридически аргументи", заяви лидерът на левицата.

 

"Бюджетът беше приет без никаква сериозна дискусия. Изразявам сериозно разочарование от това, че управляващите не искаха да чуят аргументите на опозицията за стабилността на бюджета, които бяха добронамерени и отговорни в посока социална справедливост. Както беше приет миналата година на тъмно Изборният кодекс, по същия начин беше приет и Бюджет 2012. Резултатите, естествено, ще бъдат също толкова лоши, както и тези от Изборния кодекс", категоричен бе Станишев.

 

По думите на лидера на БСП, правителството е подходило безотговорно и към Съвета на Европа миналата седмица. "Премиерът пое ангажименти, без да ги обсъди с парламента. Решенията на Европейския съвет като цяло водят Европа към погрешна посока, като се концентрират само към финансовите мерки, а не предлагат условия за растеж, създаване на работни места и обслужване на кредитите на държавите от еврозоната. Не случайно реакцията на финансовите пазари беше сдържана и скептична, защото тези мерки не решават проблема със стабилността на еврозоната. Те не са цялостни, необходимите мерки са свързани с разширяване на ролята на ЕЦБ, издаване на еврооблигации и показване на ясна политическа воля да не се допусне финансовите спекуланти да поставят цели държави и ЕС като цяло на колене", посочи Станишев.

"През последните дни премиерът

Бойко Борисов не се изморява да се хвали за финансовата стабилност на България и аз очаквам да ни похвали за това, защото той получи в наследство най-ниския дълг в ЕС и фискален резерв от 8,2 млрд. лв. В години на растеж ние не задлъжнявахме България, а трупахме излишъци, които беше много изкусително да похарчим, но ние знаехме, че не всякога ще свети слънце, а ще има и бури, в каквато е светът в момента. Затова очаквам сегашното правителство да оцени усилията на предшествениците си", каза още Сергей Станишев.

 Лидерът на левицата разказа и виц за министър-председателя и Исус Христос, според който, разликата между двамата е, че Исус Христос не се прави на Бойко Борисов. Лидерът на БСП изрази мнението си и за еврокомисаря ни

Кристалина Георгиева. Според него, тя е добър еврокомисар, но не и добър политик, който защитава националните ни интереси, тъй като "си идва един път в годината, за да подкрепи правителството на ГЕРБ".

„БСП ще се бори за максимални резултати на следващите избори”, заяви Станишев в отговор на журналистически въпрос. Той изтъкна, че е важно социалистите да очертаят ясни червени линии – политики, от които няма да отстъпват и няма да влизат в безпринципни коалиции. Лидерът на БСП отбеляза, че партията вече две години е ясна и категорична опозиция на ГЕРБ. Станишев беше категоричен, че ГЕРБ вреди на България. Той добави, че политическата дейност на БСП е насочена към това как да се реорганизира така, че да преодолее ГЕРБ на парламентарните избори, независимо дали те са редовни, или предсрочни. „Националната задача на БСП е ГЕРБ да бъдат свалени от власт”, заяви Станишев и добави, че политиката на БСП не може да бъде функция на личните планове на който и да било от политиците в БСП или в лявото. 





Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1734130
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив