Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2011 11:12 - Президентът наложи вето на пенсионната реформа
Автор: cnyyk Категория: Политика   
Прочетен: 980 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 11.12.2011 11:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 

Президентът Георги Първанов наложи вето на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2012 г. Това съобщиха от прессекретариата на президентството.

Президентът е подписал указа, с който законът се връща за ново обсъждане в Народното събрание.

Законът за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2012 г. Беше приет от депутатите на 8 декември 2011 г.

В мотивите си президентът изтъква, че настоящият закон е предизвикал бурни дебати и остро обществено противопоставяне.

"Добре разбирам, че бюджетът на Държавното обществено осигуряване за 2012 г. ще се изпълнява в условията на световна финансова и икономическа криза. Затова многократно съм призовавал за предприемането на широкомащабни антикризисни мерки, които да намалят тежките последици от кризата и смятам, че социалната цена за преодоляването й следва да се сподели солидарно от всички социални групи", се казва в мотивите на президента.

"Винаги съм настоявал правителството да формулира ясно своя антикризисен план, за да потърси необходимата максимално широка подкрепа, без която реализирането на необходимите реформи, в това число и в осигурителната и в пенсионната сфера, са невъзможни или неефективни. Споделям необходимостта от продължаване на реформите в публичния сектор и поради това принципно подкрепих в края на миналата година постигнатото компромисно споразумение със социалните партньори за развитие на пенсионноосигурителната система", се казва още в съобщението.

Според Първанов приетият Закон за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2012 г. свидетелства за отказ на управляващите от поетите преди това задължения, както и това, че "не отговаря на обществените очаквания и нагласи, и съдържа разпоредби, които отнемат и накърняват съществени социални придобивки и права на гражданите".




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. dedenze - И какво от това ?
11.12.2011 12:47
Пълномощията на президентската институция в България, са по малки от тези на бостанското плашило !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1735598
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив