Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2011 10:52 - Брюксел да каже
Автор: cnyyk Категория: Политика   
Прочетен: 671 Коментари: 0 Гласове:
1



"Бъдещият министър на правосъдието ще е човек, който се ползва с добро име сред европейските партньори на България". Такава презентация направи на новата си фаворитка за правосъден министър Диана Ковачева премиерът Бойко Борисов само преди два дни.
В очите на тази власт - да те харесват в Брюксел е сертификат за политическа пълноценност. В този смисъл едва ли Борисов може да намери по-мили думи, които да каже за някого. В речника му тази похвала е аналогията на предложението за брак в романтичните отношения.
Щом казва Брюксел - всичко е наред!
Тези дни обаче образът на Ковачева като неустрашим борец с корупцията, като рицар на прозрачността в страната, като адепт на върховната честност започна да се пропуква. Стана ясно, че зад опаковката "Прозрачност без граници" стои поредната организация, чиято единствена цел е безогледно да печели пари отвсякъде. Само така е възможно една организация за прозрачност да пише стратегии за производството на дървесна маса. И като отплата за непосилния интелектуален труд да получава 10 пъти по-голям хонорар от обикновено.
И няма начин в ГЕРБ да не знаят за тази страна на тяхното ново предложение. Няма начин да да не са наясно за всички оплетени схемички и шашми, в които тя участва. Не съществува вариант, при който Борисов поне да не се досеща, че предлага не върховното лекарство за правосъдието, а поредната преходна фигура, която иска да печели пари, а не да се ангажира с реалните проблеми.
Само че ГЕРБ вече нямат критерии за това какво е правилно и какво не. Тяхната самозабрава е като тежко пиянство. Те вече се чувстват освободени да правят каквото си искат, както си искат, без да дават обяснения, без нищо.
Как са нарича това?
Нека Брюксел да каже!



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1733025
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив