Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2011 15:48 - Румен Ненков - баща на депутат от ГЕРБ, е докладчик по делото за президентските избори
Автор: cnyyk Категория: Политика   
Прочетен: 939 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.11.2011 15:50


 image
Конституционният съдия Румен Ненков е един от докладчиците по делото за касиране на президентските избори, става ясно от съобщение на сайта на съда. Другите са Емилия Друмева и Благовест Пунев. Ненков е баща на депутата от ГЕРБ Александър Ненков.  Според закона за КС председателят на съда определя докладчици по делата.
Член на ръководството на БСП заяви, че на този етап няма основание да се съмнява в морала на конституционния съдия. "Конституционният съд е независим орган, ние уважаваме тази независимост и по никакъв начин няма да си позволим да коментираме организацията на работата в съда", заяви зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова

Във вторник с подписите на 71 народни представители, БСП, ДПС и "Атака" внесоха искане до КС да се произнесе по законността на изборите за президент и вицепрезидент. Мотивите са разположени на 17-18 страници, като сред тях са нарушения на изборния процес, опорочена тайна на вота, забранителните списъци за гласуване, отнели право на глас на хиляди граждани, участието на МВР шефа Цветан Цветанов в изборната кампания, купуване на вот и други.



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1729601
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив