Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2011 12:17 - Дянков и Бойко се гаврят с гърците, но и с българите
Автор: cnyyk Категория: Политика   
Прочетен: 1148 Коментари: 1 Гласове:
3




  Докога българският премиер и вицепремиер ще се надсмиват на проблемите на съседите?
   

„След 5-6 години българите ще са по-богати от гърците”, заяви българският вицепремиер Симеон Дянков пред БНТ.

С тази мисъл финансовият министър надмина глупостите, които Бойко Борисов постоянно сипе за гърците - колко били зле, как ние сме по-добре от тях и т. н.

В Гърция пенсиите се движат основно между 800 и 2000 евро. За 5-6 години трябва да паднат наполовина, а българските от сегашните 100 евро да се вдигнат 5-10 пъти, за „да станем по-добре” от гърците.

Същото е и със заплатите. Сегашните 300 евро средна българска заплата трябва да се увеличат 4-5 пъти, а гръцките да се намалят 2 пъти, за да ги надминем.

Това идва да покаже, че България има финансов министър, който не може да смята. Защото, възможно е гръцките пенсии и заплати да се намалят още наполовина. Но не е възможно за 5-6 години българските да се увеличат 4-5 пъти. Трябва да си голям лъжец или просто идиот да твърдиш такова нещо. Най-малкото един финансист трябва да знае, че петкратно увеличение на доходите за 5 години е невъзможно, освен ако няма опустошителна, галопираща инфлация. Което пък не може да стане при валутен борд.

Може би Дянков завоалирано иска да каже, че ще падне бордът?

Преди седмица пак Симеон Дянков в интервю за германският вестник „Ди Велт” каза, че кризата, която разтърсва Гърция, е от полза за България, а българите “до известна степен са щастливи от нещастието на гърците”.

Докога българският премиер и вицепремиер ще се гаврят с проблемите на съседните гърци и ще ни плашат с тях? Няма ли кой да възрази на Борисов, че ако в България няма финансова криза, това не е благодарение на неговото правителство.

Никога в България в последните години не е имало финансова криза. И при предишното, и при сегашното правителство.

България беше засегната от икономическа криза, предизвикана от кризата в Европа. На този фон сегашното правителство не направи нищо да поощри производството и потреблението, а напротив - само рестрикции, които закопаха държавата още повече.

И на това отгоре да казваш постоянно колко са зле гърците и колко ние сме добре е гавра и с двата народа. Защото българите направо мизерстват в сравнение с гърците, дори при сегашния финансов колапс на съседите.




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. shtaparov - Крадливите елини са заслужили в...
28.01.2012 05:33
Крадливите елини са заслужили всякакви видове гаври- браво на нашите!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1729881
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив