Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2011 14:39 - Станишев ексклузивно: Касиране на изборите в София!
Автор: cnyyk Категория: Политика   
Прочетен: 531 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 27.10.2011 14:40


image   Изпълнителното бюро на БСП ще решава утре дали да иска касиране на изборите в цялата страна. Три са основните възражения срещу президентския и националния вот. “Първо – масово гласуване след обявения час за край на изборния ден. Второ – хора, които не успяха да упражнят правото си на глас, защото са извадени от списъците. Трето – за първи път е пропуснат законово определения срок от 48 часа след изборите за обявяване на резултатите”, обясни пред БЛИЦ лидерът на БСП Сергей Станишев.

"Основното предимство на демокрацията е гражданинът да подаде свободно своя глас и той честно да бъде преброен. Ако това не се случи, значи вече няма демокрация. Ако властта участва в изборни фалшификации, значи това в престъпна власт".

Според Станишев официалната информация сочи, че над 6% от бюлетините, пуснати за избор на президент, са невалидни. Това според него манипулира и настроенията на хората за балотажа.

"При такъв мащаб на нарушенията в цялата страна нищо чудно да се стигне до искане за ръчно преброяване на бюлетините за президентския и за местния вот", коментира Станишев.

В момента се водят консултации с юристите на БСП, за да се прецени дали да се иска касиране на всички избори, проведени на 23 октомври, или да се протестират резултатите за конкретни населени места.

Със сигурност днес ще бъде депозирано искане за касиране на изборните резултати в София. Станишев подчерта, че резултатът на Йорданка Фандъкова е убедителен и много висок, но все пак БСП ще иска да знае защо е толкова голям процентът на недействителните бюлетини в столицата.


Тагове:   избори,   2011,   София,   касиране,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1735560
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив