Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2011 10:41 - Главният прокурор: За лоша организация на изборите не се носи наказателна отговорност
Автор: cnyyk Категория: Политика   
Прочетен: 957 Коментари: 2 Гласове:
0



image  

Депуататът от ГЕРБ Станислав Иванов (със сакото) изнася чувал с бюлетини от зала Универсиада, където се помещава столичната ОИК. фотограф: в.Сега/ Юлиян Савчев

  За лошата организация на изборите не може да се носи административна, но не и наказателна отговорност. Това обяви главният прокурор Борис Велчев, цитиран от БТА.

Велчев прогнозира, че е възможно до края на седмицата броят на образуваните досъдебни производства и нарушения на изборното законодателство да нарасне. Той очаква, че до средата на следващата седмица ще бъде направен пълен анализ на постъпилата информация за броя на делата и лицата, срещу които са образувани.

Не всяко нарушение на изборния кодекс обаче според Велчев води до търсене на наказателна отговорност. Изказването му беше в  отговор на въпрос за случаите, при които чували с бюлетини са били носени по къщите на членове на секционните избирателни комисии. Ако прокуратурата бъде сезирана за такъв тип нарушения, ще бъдат взети необходимите мерки. Но сега е най-лесно всичко да се обяви за престъпление и да се "хвърли" в прокуратурата. Всичко, което не е посочено в наказателния кодекс като престъпление по отношение на изборите, е нарушение, коментира още главният прокурор.

Прокуратурата все още няма официална информация за задържането на Гълъбин Боевски в Бразилия, уточни Борис Велчев. Той поясни, че Софийската градска прокуратура е компетентна да образува досъдебно производство, но преди това трябва да постъпи официална информация чрез дипломатическото ни представителство в Бразилия.



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. andrei - Правилно-никаква наказателна отговорност не се носи...
27.10.2011 10:47
напротив-организацията трябва да се поощри и с прокурорски бонуси.А бе вашта мама мръсна...
цитирай
2. dedenze - Прав е Велчев, защото престъпните закончета са така хитро измислени, че виновни няма !?
27.10.2011 15:25
Той спокойно може да полегне под дебела сянка, каквото и да се случи !
Сами може да си отговорите, защо партийте и "народното" събрание ги измислят и приемат такива, ако не можете, прочетете ми постовете в раздел политика.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1729828
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив