Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2011 10:01 - Директор от "Софийска вода" става зам-министър
Автор: cnyyk Категория: Политика   
Прочетен: 683 Коментари: 0 Гласове:
1



image  

В 12.30 часа днес министър Павлова ще представи в МРРБ екипа си и приоритетите в работата на министерството за следващите две години.

Новият заместник-министър в екипа на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова е Добромир Симидчиев. "Той е млад мъж, инженер, специалист във ВиК сектора", така Попова описа пред БНТ новия човек в екипа си. Тя добави, че до сега Симидчиев е бил инвестиционен директор в "Софийска вода".

Регионалният министър посочи, че реформата във ВиК сектора е важен приоритет на МРРБ и това налага назначаването на експерт в тази област. До сега в министерството имаше трима заместник-министри, но с промени в устройствения правилник, направени от кабинета през октомври, беше решено да бъде разкрито и четвърти такъв пост.

В отговор на въпрос Павлова посочи, че тази година бюджетът на министерството ще е същият като миналата година - 248 млн. лева. Допълнителни средства ще бъдат получени от оперативните програми на ЕС "Регионално развитие" (500 млн. лева), "Транспорт", както и 170 млн. лева под формата на държавни инвестиционни заеми.

Лиляна Павлова обяви, че в министерството има пълна приемственост и в този смисъл ще продължава работата по проектите, обявени за приоритет от нейния предшественик Росен Плевнелиев. Заради реализирани икономии обаче имало и възможност да се финансират и нови проекти. Сред тях са изграждането на обходните пътища на Монтана и Враца, започването на тунела под Шипка и ремонтът на пътя Кърджали-Подкова.



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1733119
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив