Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2011 14:08 - Половинката на Бойко Борисов контролира още една банка
Автор: cnyyk Категория: Политика   
Прочетен: 1200 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image   Цветелина Бориславова вече притежава мажоритарен дял в капитала на Българо-американска кредитна банка. Тя е увеличила дела си по време на увеличение на капитала на банката, която се търгува на фондовата борса. Фондът на Бориславова "Сиесайеф" вече притежава 56.3% от дружеството, показва справка в Търговския регистър за записаните и платените акции.
Банката увеличи двойно капитала си преди месец, като преди това Бориславова притежаваше 49.99%, които купи в началото на лятото от ирландската банка AIB. Увеличението на капитала беше и едно от условията за сделката.

Бориславова е записала 7.6 млн. акции за 30.43 млн. лв. Общо от увеличението на капитала са набрани 48.26 млн. лв. Вторият по големина акционер "Грамърси" е записал 3.78 млн. акции за 15.13 млн. лв.

Придобиването на мажоритарен дял от Бориславова означава, че един или няколко други акционери са се отказали от участие в увеличението на капитала. По закон те не са длъжни да записват акции от увеличението - в такъв случай те може да продадат правото си на друг акционер или инвеститор през борсата. Неизползваните права пък отиват на специален аукцион.



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1735219
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив