Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2011 13:16 - Витков за дебата: Сякаш отивах в публичен дом, БНТ: Той търси скандал
Автор: cnyyk Категория: Политика   
Прочетен: 1370 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageЗапочналата вчера размяна на задочни остри реплики между БНТ и щаба на независимия кандидат за президент Светослав Витков продължава и днес, след като стана ясно, че снощи музикантът е отишъл до студиото, където се състоя поредният дебат между претенденти за поста, но в крайна сметка се е отказал да вземе участие.
По-рано вчера чрез страницата си в социалната мрежа "Фейсбук", където води кампанията си, Витков обяви, че от държавната телевизия не са го търсили за диспута. Той уточни, че е научил от медиите за предстоящия дебат. От БНТ потвърдиха за "Дневник", че не е канен, като обясниха, че още в началото на кампанията от щаба му не са проявили интерес към предлагания от медията пакет от услуги и участия за изборите, които по закон са платени.

В страницата си във "Фейсбук" Светослав Витков (по-популярен като вокалист на групите "Хиподил" и "Светльо & The Legends") разказва как се развили събитията снощи: "БНТ Форевър! Малка неточност от БНТ! От БНТ са се обадили на човек от екипа ми в 17,15 за да ме поканят на диспут от 18.30 срещу сумата от 1400 лв. Стигнах в БНТ в 19.15, а не в 19.30! Посрещнаха ни хора от БНТ и директор на продукцията с думите: "Дайте някакви пари, за да ви пуснем!" В момента, в който събрахме парите, и тръгнах към студиото се почуствах като човек, който си плаща за 5 минути слава и удоволствие! Сякаш отивах в публичен дом! Тръгнах си и не съжалявам! Не мога да си го позволя! А и не искам!".
image


В последните дни на кампанията щабът на Светослав Витков пусна нови плакати. Снимките са от страницата на кандидат-президента във "Фейсбук"


Друг статус на кандидата дообяснява позицията му в типичния за Витков стил: "Приликата между порнофилм и политически дебат е в това, че и в двата случая репликите не звучат естествено"

БНТ отговори с публикувана на сайта си позиция на изборния екип на медията, в която се заявява, че телевизията не е спирала Светослав Витков от участие в диспут, а просто е спазила закона и изборните правила. От държавната телевизия повтарят, че в началото на  кампанията са имали разговор с щаба на кандидата и той не е проявил интерес към участие в платените форми на предизборната кампания по БНТ и се допълва: "в неплатените участва охотно".

Версията на БНТ за появяването на Витков пред студиото снощи гласи: "На 30-тата минута той дойде пред студиото на БНТ, тръгна да влиза, остави сума за участие, след това се разколеба, взе си парите и си тръгна. Разказана така, тази история вероятно има пиар потенциала да компенсира отсъствието на г-н Витков от диспутите. Може би той е очаквал, че студиото ни се охранява от конна полиция и в героическа схватка с нея той ще осъществи предизборната си кампания".

В дебата, излъчван снощи по БНТ Свят, не се включи никой от претендентите, на които социолозите дават шансове за успех в неделя. Участниците бяха Румен Христов (Съюз на десните сили), Мария Капон (ЕНП), Стефан Солаков ("Национален фронт за спасение на България"), Алексей Петров (инициативен комитет), Николай Ненчев (БЗНС),  Павел Чернев ("Партия за хората от народа"), Димитър Куцаров (инициативен комитет) и Красимир Каракачанов (ВМРО).



Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. bgjunak3 - БРАВО!!!
20.10.2011 15:19
А ДАНО СВЕТЛЬО ВИТКОВ ДА СТИГНЕ БАЛОТАЖ И ДА СЕ ХВАНЕТЕ ВСИЧКИ ПСЕВДО-ПОЛИТИЦИ, -МЕДИИ И -СОЦИОЛОЗИ ЗА ПАЛЦИТЕ!

http://bgjunak3.blog.bg/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1733780
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив