Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2011 15:07 - Искам втори премиерски мандат, обяви Борисов и нареди на народа да го преизбере:)
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 2850 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.12.2011 15:08


image


 

Искам втори премиерски мандат, заяви категорично премиерът Борисов в обзорното предаване на Дарик „Годината".
Графикът на предаването бе променян няколко пъти, за да се съобразят с участието на Борисов в тенис турнира „Трудмастърс".

 

По думите на премиера, ако другите бъдат допуснати до властта, нищо от това, което е планирано за държавата няма да се случи. Борисов се разсърди, че бе попитан дали ще става президент и заяви, че иска втори премиерски мандат - „като Сапатеро, Аснар, Меркел...".

Той реагира остро и на въпроса за пенсионната реформа и ниските пенсии у нас. Затова се обърна към пенсионерите, обяснявайки им какво са направили тези „хубавци и нахалници" от предишното управление.

По думите му през 2012 година ГЕРБ трябва да връща 1,5 млрд. лева, като част от тях са 500-те милиона, взети от „хубавците" от предишния кабинет от Париба за „Белене".
Борисов не пропусна да спомене, че с тези пари е направен „оня гьол".
На пенсионерите той каза още, че на първи януари 2013 година пък кабинетът му трябва да плати още 1,5 млрд. за облигационния заем на Велчев (финансовия министър от кабинета на НДСВ).

Премиерът ни се ядоса много и на Холандия, която единствена от ЕС ни спъва за влизане в Шенген. Борисов обяви, че холандците грубо използват демокрацията в Европейския съюз, за да налагат мнението си.
Той цитира също така думите на румънския президент Бъсеску, според когото най-голямата контрабанда в Европа се извършва през пристанището в Ротердам. То не е нито в България, нито в Румъния, е отбелязал Бъсеску на една от срещите на върха.

 

Оставайки в темата за ЕС и кризата, Борисов обясни и защо България е отказала да дава пари за спасителния фонд. Ние сме най-бедните в Европа, но най-дисциплинираните. Когато богатите, които обаче не спазват дисциплина, си направят пенсиите и заплатите като нашите, тогава можем да говорим да им помагаме, коментира Борисов.
Той определи кризата, като „криза на харченето".

 

За една от най-пресните теми - забраната на пушенето от първи юни 2012, премиерът бе категоричен, че това ще се случи. Той обаче предложи забраната да не засяга баровете, тъй като „човекът, който е отишъл на бар, вече си е прецакал деня и здравето, тъй като няма да си е доспал".

Помолен да определи кое е най-хубавото, случило се през 2011 година, Борисов заяви, че това е вдигането на кредитния рейтинг на България - докато на всички други им е свален.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1729613
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив