Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2011 16:10 - Борисов към Холандия: Ако легализираме проституцията и наркотиците то няма да има организирана престъпност в България
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 3345 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.12.2011 16:13


image

Премиерът Бойко Борисов заяви, че дискусията с Холандия за приемането ни в Шенген вече губи смисъл. Пред холандците премиерът заявил буквално: Ако ние легализираме проституцията по витрините, както е в Амстердам, или ако легализираме наркотиците, то няма да има организирана престъпност в България".

 

Упорството на Холандия срещу приемането на България и Румъния в Шенген е омръзнало на правителството и вече се губи смисъла на дебата.

Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който обясни, че след защитната реч на френския президент Никола Саркози за България, вече не виждал смисъл да дебатира с холандската страна.

Борисов припомни, че правителството на Холандия има коалиционно споразумение между две партии, което включва недопускането на България и Румъния в Шенген.

Борисов разказа пред Дарик, че се е обърнал директно към холандците с думите:

„Ако ние легализираме проституцията по витрините, както е в Амстердам, или ако легализираме наркотиците, то няма да има организирана престъпност в България”.

Той е категоричен, че имаме 100% изпълнени критерии за Шенген.

По думите му, всички държави са казали, че това не е европейско, а МВР се е справило прекрасно по отношение на Шенген.

Въпреки че в нощта на президентските избори Борисов заяви, че няма да се кандидатира за президент на следващите, той отново беше питан за това решение и дори се ядоса на въпроса.

„Това си е лично моя работа. К’ва ви е работата на вас к’во ще правя след 5 години?",

скара се Бойко на водещия. На репликата, че е в интерес на България той и ГЕРБ още отсега да започнат да работят за втори мандат на новоизбрания държавен глава Росен Плевнелиев, Борисов отвърна:

"По тази логика интересът на България е аз да имам два мандата като премиер!“.

По думите му, Маргарита Попова и Росен Плевнелиев са много независими хора, принципни, експерти и могат много добре да си вършат работата. Според Борисов обаче, правителството трябва да направи много голяма грешка, за да се наложи Росен Плевнелиев да наложи вето на някой закон на ГЕРБ.

На въпрос от какво се е лишил премиерът отговори, че не може да каже, че от нещо се е лишил, защото от нищо не се е възползвал, за да се лиши.

"И миналата година не съм ходил на почивка и тази година не съм. Една трудна година."

Борисов заяви, че се надява на подкрепа за пакта за финансова стабилност от двама свои основни политически опоненти – Иван Костов и Ахмед Доган.

По думите му, на Европейския съвет са се приели основни неща, които България от година иска навсякъде да се случват в Европа.

"Вместо Иван Костов да обяснява кога да отида в парламента, да ни подкрепи за пакта за финансова стабилност", заяви Борисов, след което допълни че спи спокойно за отношенията си с ДПС, но омразата на лидера на движението Ахмед Доган към него била очевидна.

„Аз истински разчитам на ДПС да ни подкрепи по отношение на пакта за финансова стабилност", подчерта обаче Борисов.

За приоритетите и трудностите пред страната Бойко каза, че правителството си е поставило за цел догодина да усвои 4,5 млрд. лева от Брюксел.

"Май месец "Париба" си иска парите, които нашите хубавци са ги потрошили, за да направят този гьол в момента. Половин милиард лева ще излязат от БВП заради гьола, наречен "Белене". До 1 януари 2013 г. трябва да спестим още 1,5 млрд. лева за облигационния заем на Милен Велчев.

 

Хората да знаят, че ние още не можем да си стъпим като правителство на краката, имаме да платим вересиите, които са взели", допълни Борисов.


 



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1735338
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив