Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2011 16:47 - Случайни хора спят по 24 часа в РПУ, защото са забелязани в района на палеж с бутилка или туба бензин.
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 1082 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 15.12.2011 16:50


Палежите и арестите "с мирис на нафта" в София продължават Три коли горяха в "Люлин" и "Дружба", полицията арестува поредни заподозрени с туба бензин и празни бутилки  image
 

Този път запаленият автомобил в "Люлин" се размина с леки щети.







Часове, след като лично премиерът Бойко Борисов и вътрешният министър Цветан Цветанов обявиха, че обмислят да криминализират носенето на горива в туби и бутилки, серийните палежи на коли в столицата се увеличиха с още три и така надхвърлиха 40 за последните три седмици.

 

Междувременно от МВР съобщиха в четвъртък за нови трима задържани, които са били заключени за 24 часа от органите на реда, които "работят по установяване на съпричастността им" към едно от престъпленията.

 

Причина за арестите станали "празни пластмасови шишета с мирис на нафта" и една туба с 2.5 литра бензин, открити от униформените в двете коли, с които пътували задържаните. Освен това двама от тях се навъртали през нощта в "Дружба", а третият отговарял на описанието на човек, забелязан от свидетели да се оттегля след пожара в източния квартал. И тримата са "известни на полицията".

 

Първият автомобил пламва пред блок 211 в "Люлин", като любопитното е, че съвсем наблизо се намирала кола на СДВР. Полицаят в нея успява да загаси пламъците с пожарогасител и да предотврати нанасянето на сериозни щети. Минути по-късно обаче от другата страна на блока е запален и друг автомобил извън движение.

 

Сигнал за палежа в "Дружба" бил подаден в Осмо РПУ около 3.30 часа в четвъртък. Веднага е изпратен патрул на мястото до блок 35. Общо шест полицейски коли заградили района, като униформените проверили входовете на три кооперации, двор на детска градина и всички близки бензиностанции. Около десет минувачи и няколко автомобила щателно били обискирани за съмнителни предмети.

 

Тогава дошла и информацията за забелязан човек, който се оттеглил от мястото на палежа, минути след пламването на огъня. Малко по-късно полицаите спрели "Мерцедес 250 D" в промишлената зона на квартала. В него пътували двама криминално-проявени на 21 и 28 години, единият от "Дружба", а другият от село Бусманци. Те станали особено подозрителни на униформените заради няколко "празни пластмасови шишета с мирис на нафта", прибрани в багажника.

 

Третият задържан през нощта срещу четвъртък бил спрян на ул. "Асен Йорданов" от патрул на Първо РПУ. Той пътувал с "Рено Клио", в чиито багажни полицаите намерели петлитрова туба с 2.5 литра бензин. 35-годишният мъж също бил криминално-проявен, а и отговарял на описанието на забелязания в района на палежа мъж.

 

С това задържаните през последните три дни стават общо седем, като само на 33-годишния Владислав Николов – Куката обаче бяха повдигнати обвинения. Той ще отговаря за трите палежа в кв. "Западен парк" от нощта срещу 12 декември. Прокуратурата ще иска постоянния му арест от съда в петък.

 

Арестуваните в сряда трима от общо 63-ма заподозрени "за различни престъпления", за които разследващите обявиха, че ще изясняват дали са свързани с пожара на охраняем паркинг в Студенски град от вторник вечерта, вече са освободени, съобщиха пред Mediapool от МВР. Това е поредният случай, в който случайни хора спят по 24 часа в РПУ, защото са забелязани в района на палеж с бутилка или туба бензин.



Тагове:   палеж,   коли,   опожарени,


Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1735441
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив