Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2011 11:54 - В Пловдив освиркаха Борисов и министрите му
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 903 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 14.12.2011 11:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
С освирквания "Оставка" премиерът, вицепремиерът и министри от кабинета бяха посрещнати пред сградата на Областна администрация – Пловдив.
Протестиращите връчиха на областния управител Здравко Димитров декларация с исканията им, с молба тя да бъде внесена в Министерски съвет, предаде Дарик радио. Преди началото на заседанието министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов връчи чекове - субсидия на трима земеделски производители от региона.
Премиерът Бойко Борисов отказа да се срещне с протестиращите, като думите му бяха: "Няма да се срещна с тях, защото за 10 месеца имаме 161 000 пропуснати дни".
Днес в Пловдив се провежда първото за тази година изнесено заседание на правителството. На площада пред пловдивската община са се събрали около 200 протестиращи. Представители на Федерацията на миньорите, енергетици, химици, здравни работници, учители, съобщения, държавни служители, авто и жп транспорт и на работещите във всички браншове протестират против едностранно направените промени в пенсионна реформа, с която се повишава възрастта за пенсиониране и намеренията на правителството да отнеме доплащането за Клас прослужено време. Участниците в протестния митинг настояват народните избраници да се съобразят с ветото, наложено от президента на Георги Първанов на законопроекта за бюджет на ДОО за 2012 година.
Протестът е организиран от обединения стачен комитет на КНСБ и КТ "Подкрепа" и е продължение на националната демонстрация, която се проведе на 30 ноември пред Народното събрание в столицата.
Междувременно от община Пловдив не разрешиха на синдикатите да провеждат митинг на площада пред сградата на пловдивската областна управа, заради евентуално нарушаване на обществения ред.



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1729853
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив