Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2011 15:45 - Бием децата си на поразия!
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 1041 Коментари: 0 Гласове:
0



Бием, викаме и обиждаме децата си!

Родителите в България имат сериозен проблем с възпитанието, сочи изследване по поръчка на Института по социални дейности и практика, част от мащабно проучване проведено в пет страни – Молдова, Украйна, Полша, Литва и Латвия.

image

Боят е начин за възпитание у нас

Възпитателните методи на българския родител са доста садистични и сред най-често използваните са крясъци, критика и най-използваното физическо порицание – шамарите. Повече от половината родители взели участие в анкетата не крият, че използват шамари за възпитание на децата си и открито признават, че боят е метод за възпитание.

Статистиката сочи, че всяко трето дете у нас е подложено на физическо или психическо насилие в семейната среда. У нас все още няма законови мерки, които да ограничават или забраняват телесното наказание и родителите спокойно го използват.

В отдел „Закрила на детето” за миналата 2010 година са получени 2881 сигнала за насилие над деца. 1752 са били подлагани на физически тормоз у дома, 324 са децата до 3 години. Статистиката обаче не може да бъде пълна, тъй като най-малките не могат да кажат, че биват подлагани на тормоз и ако това не бъде забелязано от страничен човек, за съжаление твърде чест остава ненаказано. Това означава, че у нас има стотици, може би хиляди деца, които мълчаливо търпят тормоза на родителите си без възможност да се защитят.

Дали тези данни не дават поне частичен отговор на въпроса защо насилието сред подрастващите нараства постоянно и агресията сред тинейджърите придобива чудовищни размери. Нали основна максима в психологията е, че човек се формира изключително под въздействието на семейната среда и през първите 7 години…



Тагове:   бой,   обида,   малтретиране,   деца,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1734874
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив