Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2011 22:17 - Роми откраднаха линейка и превзеха Спешното
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 2026 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 13.12.2011 22:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

 

Група роми нахлули в реанимацията на Спешното отделение в Старозагорската многопрофилна болница, псували, а по-късно и нанесли побой на медицински фелдшер и лекар. Минути преди саморазправата екип на Спешното е транспортирал пострадала при пътен инцидент жена, а част от ромите използвали линейката като екскорт по старозагорските улици.

 

Автомобил, управляван от мургав старозагорец, буквално е бил залепен за линейката, разказа пред „Дарик“ пострадалият лекар Николай Борисов. На няколко пъти колата е засичала линейката, а на едно кръстовище за малко и да я ударят. Тогава шофьорът на линейката и фелдшера слезли на улицата и започнала разправия между тях и ромите в колата.

 

Линейката пристигнала в Спешното, където обаче вече чакала група от 30-ина роми, обясни д-р Милена Василева, която е приела пострадалата пациентка в реанимацията. „В залата влязоха група роми, които псуваха грубо и започнаха да дърпат шофьора на линейката, караха го да излезе навън, за да се разберат по мъжки”.

 

Саморазправата продължила на паркинга пред вратите на Спешното, разказа пострадалият в мелето д-р Николай Борисов. „Медицинският фелдшер Владо Вълчев излезе навън и цялата група от роми се нахвърли върху него да го бие. Обадих се в централата да повикат полиция и се опитах да помогна на колегата, но и аз попаднах в мелето”, обясни той. Медицинският фелдшер е с травми по лицето.

След намесата на полицията е арестуван единият от подстрекателите на побоя. Лекарите твърдят, че подобни инциденти са ежедневие, страхуват се да изпълняват ангажиментите си, а Спешното отделение никога не е било охранявано и няма пропускателен режим.




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
1. nekov - Защо търпят ?!?
13.12.2011 22:53
Ами лекарите да направят стачка, бе хора !!! Да излязат на стачка и да заявят, че докато в Спешното не бъде поставена въоръжена охрана, няма да се върнат на работа... и още по-добре - да обявят, че на НЕосигурени няма да оказват помощ !!!
цитирай
2. briagnews - Това не е етнически коректна новина
14.12.2011 09:30
Нали разбирате, че искате да взривите етническият мир в Родината ?
Това е престъпление по смисъла на ЗЗД чл. 345, ал. 567, изречение 789.
Бъдете коректни и в бъдеще изписвайте така ! :
група лица нападнаха шофьор на линейка
или
мъже и жени с български произход нападнаха шофьор на линейка
или
приятели на С.М. от Стара Загора нападнаха линейка ...
Ккакъвто и начин да изберете ще е добре за интеграцията 1944 - 2044.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1729851
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив