Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2011 18:02 - Внукът на Кирил Рашков е осъден на 8 месеца затвор
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 1162 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image   Кирил Рашков-младши, който беше обвинен в отправяне на заплахи за убийство, получи присъда от 8 месеца затвор, съобщи агенция "Фокус". Освен това той ще трябва да плати 2000 лв. на жалбоподателя Веселин Христов, както и 1080 лв. за съдебни разноски.

Рашков-младши е заявил в съдебната зала, че съжалява и че иска условна присъда.

Прокуратурата е настоявала за 4-годишно наказание, което поради признанията на обвиняемия и съкратеното съдебно следствие е трябвало да бъде намалено с една трета. 

Според Веселин Христов, по чието оплакване беше
арестуван и самият Кирил Рашков, заплахата е била отправена към него на 23 септември, малко преди 19-годишният Ангел да бъде прегазен. Той разказва, че е заплашван от Кирил Рашков, а след това и от внука му. На 3 октомври полицията образува досъдебно производство, като Рашков-младши беше обвинен в закана за убийство. На 2 октомври той бе обявен за общодържавно издирване, а ден по-късно се предаде във Второ районно управление на полицията в Пловдив. На 17 ноември той се призна за виновен.

Адвокат Стефка Караджова, която защитава жалбоподателя Христов, е поискала конституирането на клиента си като частен съдебен обвинител и изплащане на граждански иск в размер на 10 000 лв. Според нея във вечерта на 23 септември хората на Рашкови са се събрали и организирали за по-малко от 7-8 минути. На тел. 112 са били получени около 11 обаждания от Катуница, обяви още тя.

Пред съдебната зала е имало около 100 жители на пловдивското село, които искат максимална присъда за обвиняемия, посочва "Фокус". Сред лозунгите, издигнати от тях, са "Ангел и Павел ще останат завинаги в сърцата ни" и "Катуница благодари на цяла България за подкрепата".

Присъдата може да се обжалва пред Окръжен съд - Пловдив, в 14-дневен срок.



Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
1. plushok - Пак ще е много шум за нищо.
22.11.2011 18:22
Когато го осъдят ефективно тоя ми се обадете.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1733691
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив