Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2011 22:28 - Борисов: Хиляди Ще Останат Без Работа - "Опасно Близо" (ВИДЕО)
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 14484 Коментари: 23 Гласове:
19

Последна промяна: 22.11.2011 23:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Синдикатите също носят отговорност, че толкова много години са виждали как влакът лети към пропастта, а не са протестирали. Така премиерът Бойко Борисов коментира организираната за 24 ноември стачка на железниците в „Нека говорят... с Росен Петров” по bTV.

По думите му за спасяване на БДЖ няма друг вариант, освен да се съкратят около 2000 души. така предприятието ще започне да харчи толкова колкото произвежда и няма да се налага държавата да продължава да налива пари в него, смята министър-председателят.

„Истински щях да съм щастлив, ако синдикатите бяха стачкували, бяха казвали, че ако така се управлява, ще дойде ден, в който някой няма да може да вади пари от бюджета”, заяви Борисов.

Той допълни, че има заем от Световната банка от 400 милиона лева, които ще бъдат предоставени на железниците след реформата: „Защо на даден селски кантон трябва да седят 7-8 души, като може с камера да се вдигат и да падат бариерите?”, попита премиерът.

За повишаването на пенсионната възраст

Той обясни планираното повишаване на пенсионната възраст с липсата на средства за изплащане на пенсии.

„Държавата вади от парите за училища, здраве, култура, спорт, прехвърляме ги в НОИ, за да се изплатят пенсии. Докога ще го правим? Затова предлагаме увеличението още от 2012 година и се аргументираме”, поясни Борисов.

Според него сегашната икономическа ситуация в Европа и света налага тези мерки: „Ако не го направим ние, ще го направи следващият. Ако и той не се спряви, ще дойде МВФ и ще ни задължат. Защо българите да не покажем на Европа, че можем сами да се контролираме. И на фона на други държави да покажем, че можем да сме една средна европейска държава”.

По думите му всеки, който твърди, че с тази възраст могат да се покрият липсите, не казва истината: „Ние ако сме истинско дясно правителство, истински европейци, ако носим отговорност, трябва да се направи тази реформа. Сега това е наличното, аз не искам да ги лъжа”.

Бойко Борисов и министрите

По този повод премиерът бе категоричен, че социалният министър Тотю Младенов вече е получил символичен жълт картон. Той каза още, че не е доволен работата му и би сменил, ако се наложи още веднъж да обяснява заради него защо се налага съответната реформа.

„Ролята на министъра не е да се прави на добър. Той трябва да каже и лошите вести. Трябва да обясни защо трябва да се направи така и какви ще са последствията”, заяви министър-председателят.

За сметка на социалния министър, оказа се, че Бойко Борисов е доволен от работата на здравния му колега. А наследникът на правосъдното министерство ще бъде жена, която се ползва с добри отзиви в Брюксел и в България, каза още премиерът.

Драмите в Атака

На въпрос дали се чувства замесен в скандала, избухнал в Атака, Бойко Борисов отговори: „Я да си гледат работата и да си мерят приказките. Да не съм го завел аз доведеният му син у тях заедно с майка му. Това, което правим, е правилното. Янев го разбра и коригира поведението си. Жена, деца, любовници... С Волен Сидеров съм бил приятел. Не съм си позволил да кажа нещо лично за него. Но сега да ме обвинява за семейните си проблеми ми идва в повече”.

Две години по късно.Какво е различното?!?! - тук

Обичта на българите към Бойко Борисов - тук

Ето как Борисов ще пълни бюджета - тук

Цв. Цв. Разказва Приказки От 1001 Нощ "на 4 очи" - тук







Гласувай:
19



Спечели и ти от своя блог!
1. plushok - У--у-у-у-у-у .....
20.11.2011 22:40
У-у.у.у на изказванията на Барисов
цитирай
2. lisa19 - Комедия и трагедия ведно, но повече е трагедия
20.11.2011 23:08
пенсии: от 136 на 145 лева
400 милиона от световната банка Абе това не са 10 хиляди, а милиони. Ужас!!! Аз доколкото четох скоро някъде БДЖ от скрап са събрали доста пари. Мислех, че нещо ще ми се проясни, но то още повече се затъмни. Нямаме икономика. Това е. Стоки за милиарди левове у нас си стоят по магазините, няма кой да ги купува. Хората взимат на изплащане, ясно е защо. Абе пълна бъркотия. "Демокрацията е хубаво нещо!" А дали е така???

цитирай
3. lisa19 - Я да попитам публиката:
20.11.2011 23:13
Защо гласувате с палеца нагоре: Защото сте съгласни с написаното или сте против това? Нещо не мога да преценя в случая, та искам да сондирам мнение.
цитирай
4. plushok - За автора на паста.
21.11.2011 07:01
Гласувам за това, че cnyyk го е постнал, което значи че има отношение към материала, а не че реформите ми харесват.
И за това, че ни се дава възможност да си кажем мнението.
Та това е от част от публиката.
цитирай
5. анонимен - истина на е че синдикатите носят ...
21.11.2011 07:32
истина на е че синдикатите носят отговорност за състоянието в железниците и тяхната отговорност е в това ,че обслужваха интересите на тъй наречен работодател, 20 години те защитаваха интересите на директори и началници в бдж да в бдж има много хора за съкращаване но това не са кантонерите, това са нашите хора в канцелариите ,които за 20 години все повече и повече се плодят, и сега в момента продължават да си кютат на гърба на работещите в този система
цитирай
6. анонимен - поредният не толкова смешен виц
21.11.2011 08:10
до кога управляващите в БДЖ ще уволняват работниците които им заработват заплатите и ще продължават да пълнят канцелариите с кантонери, чистачки стрелочници , ако не им е известно, че работници не останаха а чиновници скрити зад длъжности на работници в канцеларии валяло и на това здраве му кажи
цитирай
7. анонимен - През 1990 в БДЖ са работели над 90 000 ...
21.11.2011 09:14
През 1990 в БДЖ са работели над 90 000 души.Сега след всичките "реформи" ,които докараха бройката на работещите там под 30 000 се готви поредната "реформа".А Борисов да не пита защо не са протестирали преди ,защото най-големите зулуми в БДЖ станаха при правителството на Царя ,където той беше Главен секретар на МВР.След като са съкратени около 60% и БДЖ върви към фалит значи проблема е другаде
цитирай
8. boristodorov56 - Докога на св.св. Бойко и Борисов все другите ще са му виновни.
21.11.2011 09:29
"Синдикатите също носят отговорност, че толкова много години са виждали как влакът лети към пропастта, а не са протестирали."
Ние не избрахме синдикатите да ни управляват, а Гербаво правителство, което според Конституцията на тази страна носи цялата отговорност за едно-друго, а според св.и св. - за нищо.
Намаляването на броя на работещите е повече от неизбежно при положение, че икономиката ни не работи и не използва железниците. Голимият въпрос е какво правят св. и св. за да работи икономиката, която да натовари железниците?
Шербетчийски приказки, в които един път синдикатите, друг път министрите, трети лошия материал са му виновни - вече омръзнаха на всички и показват колко е некадърен св. и св..
Па да си го понасят онези дето го избраха.
Едно време същите идиоти избраха Виденов после го гониха с камени.
Пак ще е така.
Трудно увира коравата и тъпа българска чотура.
цитирай
9. анонимен - Или Борисов не е в час или се прави на ударен.
21.11.2011 11:17
Проблемът с НОЙ:
-Намалиха се наполовина вноските за пенсия
-Дянков не внася или внася нередовно и не всичко за държавни служители, МО, МВР...
-Към НОЙ са прикрепени и разходи които нямат нищо общо с пенсионното дело.
Тъй наречените пенсии за старост/социалните пенсии/ би трябвало да се изплащат директно от бюджета, а не да утежняват НОЙ. Гавра е и, че хора без ден трудов стаж или с минимален такъв получават пенсии близки да някои за които се е работило десетилетия.
За железниците:
На такъвхал са поради:
-Държавата фалира като икономика. Преди години най-търсеното нещо бяха товарните вагони. Сега товарни превози загиват понеже загина и производството.
-След съкрашенията ще видим и друго. Добрите все още зестинации ще бъдат приватизирани за жълти стотинки от обръчите тозипът Борисови.
Впрочем какво се прави на ощипан Боце. Парите му малко за заплата, Фалирала държава заварил...Той не е ли в ръководствота на тази държава от 10 години. Близо 5 години главен секретар/кльопна и банка през това време/, явява се на две места водач на листа за царя, Беше кмет на София. Ако не е разбирал какво поема значи не е за тази работа. Тригодини само плаче, чедругите му били виновни и че ако знаел...Какво ако знаел? Нали узна...Какви ли не гимнастики/законни и незаконни/ прави да спечели отново изборите. Ще видите , че това беше репитиця за парламентарните.
цитирай
10. анонимен - Бат Бойко, ти си голем!
21.11.2011 11:22
Бат Бойко, ти си голем!
цитирай
11. анонимен - Педал
21.11.2011 11:44
анонимен написа:
Бат Бойко, ти си голем!

Педал
цитирай
12. lubara - Много важен пък, и заплатата му била ...
21.11.2011 11:52
Много важен пък, и заплатата му била малка. Ами да те е карал някой насила?!
цитирай
13. demonwind - Според мен целта е
21.11.2011 13:26
фалит на БДЖ, за да може после да бъде продадена компанията на безценица (както стана с Балкан), а и да се донапълнят гушките на автобусните превозвачи, които возят хората с морги на колела. От цялата работа май най на далавера ще са такситата на черно, дето ги има във всяко малко градче и возят на цената на автобусния билет (защото и без това на много места автобусите вече са отживелица, вместо това по дестинациите пътуват ковчези на по 200 - 300 хиляди километра, пълни до пръсване, при капацитет максимум 12-13 души). А в същото време развитите държави строят високоскоростни железопътни трасета...
цитирай
14. penchoan - Не може да се уволняват работници, ...
21.11.2011 13:59
Не може да се уволняват работници, които работят по сигурността и обслужване на жп състава. Къде беше правителството две години, та не потърси кой продаде над 1000 вагона за скрап. Синдикатите не носят отговорност за безобразията на управляващите. Ако това се каже в Европа, ще изпопадат от смях. Единственото задължение на синдикатите е да защитават интересите на работниците.
цитирай
15. анонимен - Работа
21.11.2011 14:14
Бойко Борисов и правителството не създават условия за работа на отделните хора или фирми, дори повече пречат и така в чувала с пари за НОИ не влизат средства. Освен това е крайно време всички държавни чиновници сами да си заплащат осигурителните вноски, стига експерименти с обикновения беден и невиновен български народ.
цитирай
16. анонимен - Dublinski vulk
21.11.2011 15:54
„Защо на даден селски кантон трябва да седят 7-8 души, като може с камера да се вдигат и да падат бариерите?”, попита премиерът....egati p_dala sme si izbrali da ni upravliava...V cial sviat horata se cudiat kak pone malko da oblagorodiat selskite raioni-za da niama masova Emigracija kum gradovete/koeto bi gi OBEZLIUDILO i prevurnalo v pustos /.A tozi INDIVID vmesto da napravi pone malko za podobrenie ili pone za zapazvane na statukvoto-REZE i malkoto ostanali ot socializma pridobivki.NA idiotite, koito SI GI IZBRAHME....pak da ni upravliavat bih kazal edno:
Pri lecenie na organizma-ne se procedira SAMO sus skalpel, triabva i LEKARSTVA,hubava HRANA-za uspesnoto mu lecenie.Ako samo REZETE-nakraia NIAMA da imate organizma.
Sled 10 god zivot v EVROPEISKA streana moga da vi kaza, ce v BG si imae HUNTA...Nisto obsto s civilizovana durzava.A za tupija mu primer ot interviuto vcera-za uvelicavane na pensionnata vuzrast/dade za primer Toso Toshev/-Zasto ne otides pri niakoi 60+ godisen hirurg za zivotospasiav-sta operacija, na koito vece mu treperiat rucete da te operira.ili zasto ne vkaras v zaboja niakoi 60+ godisen minior...ako kazete ,ce te se pensionirat po-rano-vzemete kakuvto i da e drug primer...
Licno az glasuvah za cervenite/kolkoto i da gi MRAZIA-za predisnoto im upravlenie/.Kogato niama obektivno za kogo da glasuvas, a imas srestu teb 2 glutnici kuceta-po-dobre opitai da gi balansiras-NEKA da se iziadat pomezdu si,a ne da spomognes za realnoto suzdavane na HUNTA ot latino-amerikanski tip.I to prez 21 vek v EU.
цитирай
17. ivanmitev57 - Важна е истината.
21.11.2011 16:21
Не трябва да се подценява обстоятелство, че независимо в коя страна управляващите са „леви” или „десни” – при наличие на „Грешката на Джон Лоу” е в сила и „Принципа на Джон Лоу”: При достатъчно време в „Капана на парите”, съответните държавни власти ( в т. ч. правителство), колкото повече работят, толкова по-лоши управленски резултати получават.

Ползвани означения:

1. „Грешка на Джон Лоу”: По инициатива на Джон Лоу (през 1716 г. за първи път в света) направена държавна финансова грешка – Употреба на наследен от време със „Златни пари” начин на държавно финансово управление (ДФУ), който е НЕГОДЕН за приложение при стопанство с „Незлатни пари”.

2. "Капан на парите”: Капан е ползване на „Незлатни пари”, при условия на несъвместим с тях начин на ДФУ от време със „Златни пари", защото се подсигурява развитие на диспропорции и криза.
цитирай
18. анонимен - Спасението е точно в обратното
21.11.2011 22:39
Пенсионната възраст трябва да се намали на 50 години, само така България ще може да се спаси, а не хората да бачкат докато умрат, а младите да бягат от България, защото за тях няма работа. Това е и единствения начин да имаме положителен прираст, иначе сме на път да изчезнем Помислете и ще разберете, че логиката на ЕС да вдига пенсионната възраст, носи точно обратния ефект - съсипия на всички държави.
цитирай
19. анонимен - samo Boiko.
22.11.2011 00:34
Наздраве приятели и душмани наздраве затова че си имаме БОЙКО БОРИСОВ.Бог дъго пази1.Дай боже.
цитирай
20. анонимен - 44
22.11.2011 00:36
Наздраве приятели и душмани наздраве затова че си имаме БОЙКО БОРИСОВ.Бог дъго пази1.Дай боже.
цитирай
21. анонимен - Зорлем ще ни направят комунисти!
22.11.2011 02:29
Всъщност гладът няма цвят.
цитирай
22. pachangel - А защо
24.11.2011 19:23
А защо нищо не се коментира около плащанията ни за НАТО,евросъюза и участието ни в американските авантюри по налагане на "демокрация" по света и с колко от тези излишни разходи ще се намалят.Защо ни баламосват че няма пари.Пак ли турците ще ни нападат та се увеличават военните разходи за сметка на всичко останало.Всеизвестно е че Борисов е американска марионетка и това наше планирано тежко положение ще тежи на съвестта на всички които му вярват и подкрепят.
цитирай
23. анонимен - amin
23.02.2012 17:17
ei gogi i lunke utrepki dolni znaite se kvi .aina ste,vii sebesi ne moi da upraite ta darjavattragnali da opraat gogi666 hakai tvardo gorivo i cigarki i sa lubete s hisko kato na vremeto kaza lupi bati dvata stom gogi e min preds s slava lunickata i csakata padasti kamani mai samoo ot eh kaite burkanlka i lencito sas s minio.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1733135
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив