Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2011 15:11 - Бойко иска увеличение на заплатата си. Обидно било да получава 1500 евро
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 12424 Коментари: 26 Гласове:
11

Последна промяна: 22.11.2011 23:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image   „Нося цялата отговорност и това само за 1500 евро”, заяви Борисов

 

„Нося цялата отговорност в държавата и това само за 1500 евро. Не е ли обидно, смешно и неправилно?”. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на последното правителствено заседание. Той се обяви „за” увеличаване на заплатите на министрите и министър-председателя, които ще работят в следващия кабинет. В момента министерския труд е оценен на 2960 лева. За труда си пък премиерът получава месечно възнаграждение от 3400 лева.

„Моята заплата е 1500 евро срещу 240–260 хил. евро на година на другите колеги в Брюксел. И всички в държавата идват да се реферират с мене. Цялата отговорност! Ако паднат, ако станат, казват „Борисов е виновен“ – и това за 1500 евро”, каза премиерът.

Той беше категоричен, че увеличение на заплатите на управляващо ниво трябва да има, тъй като отговорността е голяма. „И все пак някак си закърпваме положението, тъй като имаме служебни коли, телефони, секретарки. Все неща, които обикновеният служител си ги плаща”, каза още Бойко Борисов.

Той заяви, че увеличение на трудовите си възнаграждения трябва да получат и служителите, които работят с евросредства, тъй като ежедневно са подложени на съблазън, общувайки с бизнеса. Затова, според премиера, е добре да получават повече, за да не се изкушават от рушвети. „Когато един служител получава заплата от 800 лева, а управлява средства за милиони, изкушението е голямо”, коментира Борисов.

Междувременно, вчера министър-председателят обяви, че заради кризата трябва да се предприемат мерки за орязване на пенсиите, заплатите и другите социални придобивки. „Ще боли! Ще се режат пенсии, заплати, отвсякъде”, каза Борисов.

Две години по късно.Какво е различното?!?! - тук

Бойко Борисов: хиляди ще останат без работа - тук

Синдикати обявиха война на правителството - тук






Гласувай:
11



Спечели и ти от своя блог!
1. plushok - Ще боли я?
19.11.2011 15:30
И как няма? "Отговорните" постове да взимат много, а производителите на реални блага - малко. Браво на тази философия.
Вдигат пенсионната възраст, за да увеличат минималните пенсии. Но кои са тези "пенсионери", които взимат минималните пенсии? Това се тези, които са работили под 10 години и получават пенсия по милост след навършени години. Та точно на тях трябва да помагаме ... ами да са работили повечко .... а не домакиня у дома и дай там да направя минималния 6 г. трудов стаж, че и аз да взема пенсия.
И сега целокупния български народ ще плаща на тези, които едно време ги е мързяло да работят.
Браво на финансовия министър! След "пицата" това е следващата му безумна и неадекватна реакция за покриване на изтупвания от десетилетия брашнян чувал, наречен бюджет.
Хем крадат, хем прикриват тези, които крадат, хем викат "дръжте крадеца" .... пфффуу .... псевдодържавници.
цитирай
2. rokset - Чак ми е чудно тея министри как се ...
19.11.2011 16:01
Чак ми е чудно тея министри как се справят и работят за ползу роду ,за тея мижави стотинки ?Аз викам да ги оставим на минимална заплата 1-2 месеца/270 лева/.Нали така се прави,като някой не се справя с работатаси?
цитирай
3. анонимен - Вярно е, че
19.11.2011 18:06
заплатите на министрите са ниски при съпоставянето им на подобните в ЕС. Но и заплатите на народа са ниски. Но едно е да преживяваш с 1500 евро на месец, а съвсем друго - с 250 евро.
Има решение - депутатите да станат max 100 /и тази бройка дори е много/, а не 250, както са в момента. И без това не вършат никаква работа, защото са мързеливи, некомпетентни и безотговорни и пленарната зала с много малки изключения е почти празна. А като се прибавят и многобройните им привилегии и допълнителни плащания, се получава един огромен и безполезен разход.
Относно първия коментар - да, увеличение на пенсиите има за тези, които не са работили. Те би трябвало да получават не пенсия, а социална помощ. Тогава ще се разтовари и пенсионния фонд. Тогава тези, които нямат трудов стаж, а имат примерно по 2 жилища /или доходи от наем/, няма да се водят "социално слаби" и сами ще си осигуряват старините. А не всички "в кюпа".
От друга страна, с тези действия на правителството се обезсмисля стимулът за внасяне на осигуровки от работещите. Дали си работил или не, дали си внасял осигуровки или не, имаш гарантиран един ,макар и минимален доход.
цитирай
4. анонимен - az ne misla 4E raz4ITAT NA ZAPLATITE ...
19.11.2011 20:10
az ne misla 4E raz4ITAT NA ZAPLATITE SI :) boiko moiko ili nekoi ot taka na4ERENOTO BULG PRAVITELSTVO
цитирай
5. анонимен - ner de yambol ner de stambul
19.11.2011 21:04
kade e standarta na boykovite kolegi,kade e standarta na balgariya.vdigni standarta na balgariya i si napravi zaplatata spored standarta.
цитирай
6. анонимен - БОКО-О-О-О,
19.11.2011 21:07
БОКО-О-О-О, БОКО,

ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е В РЪЦЕТЕ НА ГЕРБ…!!!

- Вече никой не им пречи, та като „европейци” да публикуват СЪВМЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ на Парламента, Правителството и Президента, че С РАБОТНИТЕ ЗАПЛАТИ, ПЕНСИЙТЕ и с бюджета за 2012г., ще започнат да спазват… "Харта за правата на човека":

Член 25 от Хартата:
„ - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства.
- Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа.”

Какви са минималните ЧОВЕШКИ изисквания:
- "Жизненият минимум" (гладуването) е 298лв. – За физически геноцид!
- "Социалния минимум" е 692лв. – За социален геноцид!!
- "Издръжката на едно дете" е 370лв. – С по-малко се извършва Национален геноцид...!!!
- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2124лв., а средната заплата е само 640лв...

Днес: - 70% от работещите (1.8 мил.) са „Социални аутсайдери”– хора лишени от обществен живот, заради незаплатеният им труд…, а те издържат 5.0 милиона… Към тази цифра трябва да прибавим и 60% от пенсионерите - около 1.0 мил. Да не забравяме и около 0.7 милиона, живеещи с доходи под „Границата на глада” от 298лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите…) или общо 6.7 милиона…, а всичко това е…:

- Грубо потъпкване на „Хартата за правата на човека”!

Извод…:
- В България живеят „Нормално” около 0.3-0.5 милиона души… Помните ли кой написа… - „НАРОДЕ...????”, а неговия съратник добави… „Кой те в таз робска люлка люлее…?” А ехото отговаря…:

- „Парламент, Правителство и Президент… И ЯВНО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КОЙ Е ТОЙ…”

цитирай
7. анонимен - Ми да го съдим тогава, като цялата ...
19.11.2011 21:19
Ми да го съдим тогава ,като цялата отговорност е негова .В онзи документ-конституцията е написано право на работа ,на живот и какво ли не .
И не се спазва ,отговорния бил ББ ,щом сме зле ,имаме виновен и е за затвора .
цитирай
8. анонимен - duhay supata
19.11.2011 22:00
i ot tebe nestava ni6to boyko i ti si si6toto layno kat drugite.ne vi e grija za naroda
цитирай
9. анонимен - разбира се че е обидно
20.11.2011 00:30
Обидно е да получава 1500 евро, разбира се. 500 евро получава мизерна секретарка в малка фирма, която отговаря за 10 човека, вдига телефони и подготва 3 обществени поръчки на месец. Как това е измеримо със заплата на премиер, който е заложил главата, достойнството си и цялото си време на милиони некадърни плювалници?
цитирай
10. анонимен - Дали е обидно не знам,
20.11.2011 01:30
но със сигурност е ненормално. Това са заплатите на, да кажем, добри мениджърски позиции в София. Да не говорим за други професии, в които се печели далеч повече. А ако си мислите, че е проста работа да се управлява държава с този бюджет, това население, тези нужди, зейнали като дупки във всяка сфера на живота ни, е, тогава вероятно и тези пари ще ви се сторят много.

цитирай
11. apostapostoloff - Даааа... Мизерията е виновна
20.11.2011 03:33
за това, че 60 % от българите са затлъстели. Явно много гладуват, сиромашките...
цитирай
12. анонимен - Да са живи и здрави МАЙКИТЕ ИМ!
20.11.2011 03:44
Но и ТЕЗИ трябва да питат:
и ЗАПЛАТА ЛИ ДАВАТ?
цитирай
13. zabavnata - Да, малко са им!
20.11.2011 07:02
Хората не пасат трева и виждат съотношението доход-начин на живот. Второто не се връзва с месечния бюджет на "една министерска заплата". Обаче...Лично аз нямам нищо против да си изберем правителство от преуспели българи, които да работят без заплата - ЦЯЛ СПИСЪК ИМА НА БЪЛГАРСКИ МИЛИАРДЕРИ И МИЛИОНЕРИ, спестили от "банички". Дай, Боже тогава да подхвърлят някоя троха към онези със стоте евро на месец. Мамка му, ядосах се...!
цитирай
14. анонимен - Да не е ставал премиер!
20.11.2011 07:30
Да е станал прост минен инженер като мен, който си загуби работата, 3 години не можа да си намери работа в България, но сега в Африка взема 11000 евро (на месец).
цитирай
15. анонимен - но със сигурност е ненормално. Това ...
20.11.2011 07:34
анонимен написа:
но със сигурност е ненормално. Това са заплатите на, да кажем, добри мениджърски позиции в София. Да не говорим за други професии, в които се печели далеч повече. А ако си мислите, че е проста работа да се управлява държава с този бюджет, това население, тези нужди, зейнали като дупки във всяка сфера на живота ни, е, тогава вероятно и тези пари ще ви се сторят много.


Не знам дали управлява българския народ, но със сигурност го "оправя"!
цитирай
16. feq - И на мен ми е обидно,... че учителите получават чисто и средно по 400 ЛЕВА на месец...
20.11.2011 10:50
А то,... вероятно било заради кризата :(
И
... заради шума в училище,
лошата дисциплина на учениците,
незаинтересоваността на родителите,
старите учебници,
лошата материална база,
...
цитирай
17. lisa19 - Предложение:
20.11.2011 11:18
Вчера с едни познати стигнахме до едно предложение: Освен намалението на пенсиите и други подобни, то да се започне първо от Министерски съвет, както и парлаамента с поне 50% намаление на бюджета им. Единият от нас е завършил икономика и предложението е негово. :))) И още нещо: Да започнат да се возят с обществения транспорт и си плащат билетчетата като всички българи.
цитирай
18. stamatovia - Ами като му е обидно да си гледа охранителния бизнес.
20.11.2011 11:35
Горкия Бойко, да го ожали човек, аз се справям много добре с полвината от това което получава той, а ми плащат за истинска работа, и нещо не се досеща, кой знае защо, че доходите в България са от 10 -20 пъти по ниски от страните за които говори. Заплатата на един инженер в Щатите например е между $100 000 и $150 000 годишно.
Малко е нахално след като тази, тъй наречена политическа класа ни докара до там да сме най бедната страна в Европа да иска да получава толкова колкото получават политици които си вършат работата наистина, и се борят за интереса на държавите които ръководят. Ако Б.Б. беше политик от ранга на Хелмут Кол например, щеше да заслужава да получава и 1 000 000 годишно, ама той не е. Когато искаш пари трябва и да ги заслужиш, и да ги изработиш
А и да вземе като е чак толкова беден да излезе по телевизията да му съберат пари с SMS
цитирай
19. vencivaleri1951 - Просто Боко не може да смята.
20.11.2011 11:38
Ако съпостави средна заплата там и тук към тази на премиер и правителство ще види, че е на далавера. Просто идиот може да сравнява работата си с тази на Меркел, Камерън и тази на премиер в България. Къде е европеецът от западна Европа къде е българинът. След това на кой президент, премиер на Запад човекът до него печели държавни поръчки через банката си. На чии депутати, висши магистарати на запад съпрузите и децата въртят фирми и партнират с държавата, правят заменки, получават парцели като социално слаби...Повечето държави в Европа вървят напред, а ние постоянно се свличаме надолу. Българинът търпи, търпи, но причернее ли му няма какво да го спре. Тогава Боце и който оцелее ще се обаждат като правителство зад граница по радиата...
цитирай
20. balkanec - Отговорност? При "демокрацията"?
20.11.2011 12:13
Ако носеха отговорност, тогава при неуспехи трябваше да ходят в затвора или на разстрел.
Някой да е чувал за отговорност без последствия?
цитирай
21. анонимен - Щом един служител със заплата 80...
20.11.2011 13:44
Щом един служител със заплата 800-900лв и се разпорежда с милиони е подложен на огромни изкушения,на какви ли изкушения е подложен горкия ни Министър председател ,който с тази мизерна заплата пък разпределя милиарди.Ами на какви -елементарно.И комисионните и дялът от контрабандите е също за милиарди.На печелившите честито,останалите да се трудят неуморно и до 70год ,че няма пари за пенсии.
цитирай
22. анонимен - 1111
20.11.2011 13:56
ще режеш заплатите и пенсиите на обикновения човек за да можеш ти и твоите смешни министри да вземате повече за това,че само простотии мислите в ущърб на народа.Не е ли време да се посакратите в парламента.
цитирай
23. bogolubie - Българите не са мързеливи. Напротив!
20.11.2011 14:42
Но бяха поставени в такива условия, че да агонизират. По Божия воля отказах добрата ми светска служба и се единих с народа си. Години наред българите, които имахме нотариални актове, та макар и къщичката да е малка, не получавахме абсолютно нищо - нито помощи, нито кашони, нищо. Само циганите имаха привилегии. Работа имаше за тези, които давах парички "под масата" на чиновниците. Едва, когато Христина Христова стана социален министър се смили, в отговор на изпратената от мен жалба и ни включиха в списъците за временна заетост на безработните. От тук, от там скърпвахме двата края, колкото да не умрем. Сега, когато дойде време за пенсия, пенсия няма. Така е решил г-н Премиера и неговият безцеремонен довереник. Те никога не са били без работа. София не е България. От сега много народ остава без пенсии, не защото не са можели да работят, но са нямали работа, или са работили без осигуровки на новобогаташите, или са работили на 4 часови осигуровки, въпреки, че са работили по 10 часа и т.н. Да увеличават заплати на чантаджиите, а народът да мре. На кой Господ служат, на кой?! Съблазнявали се и трябвало да ги облажат. Докога ще търпим, незнам! Бог да ни е на помощ!!!
Незаслужено гладните не се обиждат като Бойко Борисов. Тяхната мъка е тяхното проклятие, от което той не може да избяга.
цитирай
24. анонимен - НАПРАВО МИ СЕ ПОВРЪЩА ОТ ТЯХ, ОТ Т...
20.11.2011 15:54
НАПРАВО МИ СЕ ПОВРЪЩА ОТ ТЯХ,ОТ ТЯХНОТО ПОВЕДЕНИЕ И ДЕЙСТВИЯ.ОТВРАТИТЕЛНО!!!
цитирай
25. анонимен - мутренско мислене
22.11.2011 08:37
Защо на останалите българи в държавните учреждения заплатите се изплащат в левове, а на министър-председателя в евра? А какви разходи има за своята издръжка този МП? дАЛИ ПЛАЩА ЗА ТОК, ЗА ХРАНА, ЗА ПРЕВОЗ, ЗА ПОЧИВКИТЕ И ПИЕНЕТО СИ? За заплатите на гардовете му колко средства плащаме от бюджета? А лилипута нали казва, че няма пари в бюджета, затова няма и по-високи пенсии. От къде ще вземе пари за да увеличи заплатите на министрите?
А според логиката на този на снимката, то на касиерите трябва да се дават най-високите заплати, защото през техните ръце минават най-много пари и така те са подложени на корумпиране. С такива обяснения иска чиновниците, работещи със евросредства да взимат в пъти по-високи заплати от останалите си колеги.
цитирай
26. pachangel - Пълна порнография
24.11.2011 20:07
На колко ли си оценяват работата управляващите след като не са доволни.За комисионните и вложените пари при Цеца Винетката май не се броят за доход.Абе така е като има кой да гласува за него и му усигуриха пълната власт така че никой да не може да му търси сметка за нищо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1729656
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив