Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2011 17:21 - Борисов: Ще се режат пенсии и заплати, коланът ще продължи да се затяга
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 1215 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 19.11.2011 15:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Ще се режат пенсии и заплати, коланът ще продължи да се затяга! Категоричната позиция е на премиера Бойко Борисов, който отговаря на депутатски въпроси по време на парламентарния контрол.

"Започваме да пестим от това, че сме дали здраве на човека", заяви още министър- председателят и допълни, че приоритет за правителството ще бъдат "резервни части за човека", туризъм, земеделие, новите технологии.

По думите му, в средата на мандата на ГЕРБ, хората са разбрали усилията на правителството за реформи.  

Трябва да се опитаме да направим нещо в сферата на иновациите, в новите технологии. Виждам България да направи своя пробив в тази сфера, тъй като има изключително добри специалисти, коментира Борисов.

По думите му много неизползвани възможности има в сферата на туризма, като недостатъчно развит е културният туризъм.

Археологичните ценности, които имаме, могат да бъдат мотор и генератор за растеж, каза премиерът.

Приоритет е и развитието на електронното правителство. По думите на Борисов предишните правителства са направили доста, но на парче.

Това е приоритет на правителството, и по тази причина Валери Борисов стана заместник - министър, с единствената задача в следващите 6 месеца да асамблираме тези системи - митници, съдебна система, вътрешно министерство, отбрана, коментира премиерът.

Договор с „Шеврон” за добив на шистов газ не е подписан,но преговорите текат, заяви премиерът в отговор на въпрос на депутата от „Атака” Волен Сидеров.

Обсъжданите клаузи са икономически изгодни, българската страна е включила задължения за прилагане на най-добрите международни практики, каза Бойко Борисов.

Разбирам притесненията на българските граждани за тяхната сигурност, затова ще съобразя всяко бъдещо решение с тяхната основателност, каза Бойко Борисов.

Позицията ми остава без промяна по проекта за изграждане на петролопровода "Бургас - Александруполис" - трябва да има безспорни доказателства за съществените и гарантирани ползи за страната и трябва да е гарантирано безопасен за населението, за традиционния му поминък, за туризма и природата на региона.

Доказателства за такава безопасност към момента няма предоставени и затова проектът не стои на дневен ред за реализиране от българското правителство.

Ето как Бойко изнагля




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1729927
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив