Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2011 09:15 - Цветанов и Борисов трябва да се срамуват от гласовете на мутрите
Автор: cnyyk Категория: Новини   
Прочетен: 763 Коментари: 0 Гласове:
1



image   Никога не сме били в прегръдка с ДПС, били сме коалиционни партньори в управлението на страната, отношенията ни са като между две опозиционни партии. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на традиционната пресконференция в НДК.

Бойко Борисов и ГЕРБ силно използваха тезата за подкрепата на ДПС между първия и втория тур, но по сметка на социолозите гласовете от избиратели на ДПС за нашите кандидати Ивайло Калфин и Стефан Данаилов са 200-250 хил. гласа, каза Станишев. И отбеляза, че не малко български турци са подкрепили кандидатурата на Росен Плевнелиев.

Трудно е една партия да мобилизира своите членове, когато няма кандидати за кмет, добави той. Нямаме основание да се притесняваме, че български турци са ни подкрепили, каза още Станишев. "Няма защо да срамуваме от подкрепа на избиратели на легитимна политическа сила, като ДПС, Цветанов и Борисов трябва да се срамува от гласовете на мутрите, които организираха вота", коментира той.

Според Станишев ГЕРБ се страхуват от касиране на изборите, защото "трудно ще съберат този финансов ресурс от бизнеса, тези десетки милиони левове, събрани от пизнеса, по същество рекет, които бяха вкарани в кампанията".

Кандидатът за президент Ивайло Калфин Калфин благодари за всички гласове, които са отишли към него след призива на Ахмед Доган в нощта след първия тур. Против съм да се слага табелка лоши избиратели, добави Калфин.

Той изчисли, че БСП е получила спрямо 2007 г. с близо 100 хил. гласа повече за листите с общински съветници. Към момента печелим кметските места в 93 общини, а ГЕРБ има кмет в малко над 60 общини. ГЕРБ имат повече кметове в областни градове, но никой не може да отчете, особено при малки разлики, каква част от тези гласове на ГЕРБ не са купени, не са под натиск, в това число фалшифицирани, добави лидерът на БСП.

Станишев посочи, че утре правителството ще обсъжда "поредният бюджет на мизерията, който пести на гърба на българските граждани".  И още утре ще бъде ясен отговорът и подаръкът от г-н Борисов и неговото правителство и към тези граждани, които не гласуваха за тях, и към тези, които ги подкрепиха със сериозни очаквания, каза той. Предстои и гражданите в общините, в които ГЕРБ печели, да разберат какво означава управление на ГЕРБ и сигурен съм ще последват на следващите избори  гражданите на Сливен и Видин, заяви Станишев.

За мен всеки ден на тази власт е пропуснат ден за България, колкото по-дълго ни управляват, толкова по-опустошително ще е за България, коментира още Станишев. Днешният резултат на ГЕРБ е максимумът, оттук нататък започват черни дни за тях, прогнозира още лидерът на БСП.


Тагове:   БСП,   избори,   Ивайло Калфин,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cnyyk
Категория: Новини
Прочетен: 1734169
Постинги: 657
Коментари: 502
Гласове: 485
Архив